Zamların ardı arkası kesilmiyor! Ekmeğe ve ulaşıma bir zam da Elazığ’dan

Yayın tarihi: 21 Haziran 2022 Salı 12:55 pm - Güncelleme: 21 Haziran 2022 Salı 1:13 pm

Türkiye’nin dört bir yanından gelen zam haberleri sürüyor.  Son olarak Elazığ’da da ekmeğe ve ulaşıma zam geldi. Son üç ayda ikinci kez zamlanan ekmeğin yanı sıra akaryakıt maliyetleri ile baş edemeyen Elazığ Şoförler Odası da ulaşıma zam kararı aldı.

Elazığ Fırıncılar Odası Nisan ayında 3 liraya çıkan ekmeğin fiyatını 4 liraya yükseltti. Sözcü’den Evren Demirdaş’ın haberine göre, akaryakıt fiyatlarının artmasının ardından Elazığ Şoförler Odası da çareyi ulaşıma zam yapmakla buldu. Toplu ulaşımda 4 lira olan tam bileti 6 liraya, 3 lira 50 kuruş olan öğrenci bileti ise 4 lira 50 kuruşa yükseldi.

EKMEĞİN GRAMAJI DÜŞTÜ FİYATI ARTTI

Elazığ’da en son 1 Nisan 2022 tarihinde ekmeğe zam yapılmıştı. Fırıncılar Odası tarafından alınan bir önceki karara göre ise Elazığ’da açık ekmek 240 gramdan 200 grama düşürülmüş ve 3 liradan satışa çıkarılmıştı. Somun ekmekte ise gramında bir değişiklik yapılmazken fiyatı 2 lira 50 kuruştan 3 liraya çıkarılmıştı. Fırıncılar Odası tarafından alınan kararla birlikte Elazığ’da 200 gram açık ekmek satışı 4 lira olarak belirlendi.

“AKARYAKIT ZAMLARI ŞOFÖR ESNAFINI ZOR DURUMA DÜŞÜRDÜ”

Elazığ Şoförler Odası Başkanı Şevket Toraman, toplu ulaşımda 4 lira olan tam biletin 6 liraya, 3 lira 50 kuruş olan öğrenci biletinin ise 4 lira 50 kuruşa çıkartıldığını taksimetre açılışının 12 lira olacağını duyurdu.

Toraman, “6-7 aydır dünyada ekonomik bir sıkıntı yaşıyoruz. Akaryakıtlara gelen zamlar şoför esnafını zor duruma düşürdü. Tabi şoför esnafı dediğimiz zaman sadece bizim esnafımızı kapsamıyor tüm esnafı etkiliyor ama en fazla ciddi zararı olan bizim kamyon, otobüs, minibüs toplu taşıma ile alakalı olan esnafımız. Toplu taşımada yeni ücreti belirledik. Belediyemizden de destek istiyoruz belediyemiz başlamasa dahi biz bunu önümüzdeki hafta içerisinde makul bir fiyatla başlatacağız” diye konuştu.

Siirt’te ekmek üç ayda iki kez zamlandı!