Zamlar ittifakı çatlattı! Yeniden Refah sorumluluktan kaçtı

Yayın tarihi: 23 Temmuz 2023 Pazar 11:57 am - Güncelleme: 24 Temmuz 2023 Pazartesi 8:56 am

Seçimlere Cumhur İttifakı’yla giren YRP’nin Genel Başkan Yardımcısı Doğan Aydal “Biz 1.5 aylık bir seçim sözleşmesi yaptık, o kadar” dedi. YRP’li Suat Kılıç zamlara tepki gösterdi. Aydal ise “Yapılanlar da dahlimiz yok” dedi.

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerine Cumhur İttifakı çatısı altında giren Yeniden Refah Partisi’nde ‘zam rahatsızlığı’ büyüyor. YRP’nin Genel Başkan Yardımcısı Doğan Aydal katıldığı TV programında ittifaka dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Zam yağmurunda bugün! İlaç fiyatları yüzde 30 arttı

‘YAPILANLAR DA DAHLİMİZ YOK’

Aydal “Biz hala seçime girdiğimiz ittifakla beraberiz, böyle bir durum yok. Yapılan işlemlerde de bizim dahilimiz yok. Sanıyorum yakın zamanda sayın Genel Başkanımız bu durumu berrak olarak anlatacaktır. Çünkü toplumdaki bu algıyı yıkmak mecburiyetindeyiz. Partinin geleceği buna bağlı. O zaman bizim AK Parti’den ne farkımız kalacak? Ben geçmişte 20 yıl AK Parti’nin bütün yanlışlarını yazan kişiyim. Biz 1.5 aylık bir seçim sözleşmesi yaptık, o kadar” dedi.

AKP’nin İstanbul seçimi hazırlığı: Memlekete dönene teşvik! Emekliye vergi avantajı

SUAT KILIÇ DA İLAÇ ZAMMINA TEPKİ GÖSTERDİ

Ayrıca YRP Genel Başkan Yardımcısı ve eski Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ise ilaç fiyatlarında esas alınan 1 Euro bedelinin yüzde 30,5 oranında artırıldığı Cumhurbaşkanlığı Kararı’na tepki gösterdi. Kararı sosyal medyadan eleştiren Suat Kılıç, şunları yazdı:

“İlaç fiyatlarına esas alınan 1 Avro bedeli Cumhurbaşkanlığı Kararı ile %30,5 artırıldı. Bu, 24 Temmuz Pazartesi gününden itibaren tıbbî ürünlerde %30,5 zam demek. Zamlar enflasyonu, enflasyon faizleri tetiklemeye devam ediyor. Halkımızı fakirleştiren, maaş artışlarını ele geçmeden eriten bu kısır döngüden çıkmak mümkün. Çare bizde. Yeniden Refah Partisi’nde. Milli Kaynak Paketleri’nde.”