Zam yağmuruna yurttaşlar isyan etti: Müjdeyi sonunda gördük

Yayın tarihi: 2 Temmuz 2021 Cuma 10:08 pm - Güncelleme: 2 Temmuz 2021 Cuma 10:24 pm

Peş peşe gelen zamlara vatandaşlar isyan etti. Elektrikten sonra doğalgaza da gelen zamları TELE1 ekibi vatandaşa sordu.

1 Temmuz’dan itibaren tüm abone gruplarında geçerli olmak üzere elektriğe yüzde 15, doğalgaza konut abone grubu tarifesine yüzde 12, sanayi abone grubu tarifesine yüzde 20 zam yapıldı. TELE1 Muhabiri Engin Açar vatandaşa mikrofon uzattı, zamlar hakkındaki görüşlerini sordu.

Zamlara isyan eden vatandaş, maaş zammı ile faturalara gelen zam arasındaki eşitsizliği dile getirdi ve şunları söyledi:

“Memura bir kuruş vermeden elektriğe, doğalgaza zam yaptılar. Bize verdikleri 80 lira, 100 lira, 110 lira. Ama her şeye zam yapılıyor. Allah milleti kurtarsın. Tasarrufu önce kendisi yapsın. Bıraksın Saray’ı. Satsın malları tasarruf o.”

Bir diğer yurttaş ise, erken seçimi işaret ederek şunları dedi:

“Valla, hep ‘müjde müjde’ diye söyledi. Müjdeyi sonunda gördük. Hakikaten perişan vaziyetteyiz. Ay başını getirmekte çok zorluk çekiyoruz. Hele yüzde 15 elektriğe zam geldi. Yüzde 12 doğalgaza zam geldi. herhalde Cumhurbaşkanı halkın yaşadıklarını görmüyor. Şaha kalktık güya. Böyle bir saçmalık olabilir mi? Dalga mı geçiyor? Tek tesellimiz seçim olsun. Seçimden başka çaresi yok. Türkiye’nin kurtuluşu yok.”

“Tüm yük vatandaşın sırtına biniyor” diyen bir yurttaş, “Kaldıracak gücümüz yok, emekliyim bir şey alırken iki üç kere bakıyorum” ifadelerini kullandı.

“Her şeyi tasarruflu kullanmak zorundayız” diyen bir diğer vatandaş TELE1 mikrofonlarına şunları söyledi:

“Bizim lüks harcama imkanımız yok. Devleti görünce kızıyoruz ama bizim paramızla sefa sürüyorlar”