Yılbaşı gecesi Osmangazi Köprü’sünde bekleyenlerden ücret alınmayacak

Yayın tarihi: 4 Ocak 2022 Salı 10:02 am - Güncelleme: 4 Ocak 2022 Salı 3:21 pm

Türkiye yeni yıla zam tufanıyla girerken köprü ve otoyollara yapılan zammın ardından Osmangazi Köprüsünn gece yarısına 5 dakika kala kapatılması yurttaşları isyan ettirmişti. Otoyol Yatırım ve İşletme AŞ tarafından yapılan açıklamada yaşanan olayın bir arıza olduğu ve otoyol ücretlerinin şirket tarafından ödeneceği belirtildi.

Yeni yıl zamları yağmur gibi yağarken Osmangazi Köprüsü’nden geçiş ücretine de zam geldi. İddiaya göre gişe görevlileri gece yarısından sonra işlemeye başlayacak olan zamlı tarifeyi uygulayabilmek için gece yarısından 5-10 dakika önce gişeleri kapattılar. Köprüden geçmek isteyen bir yurttaş “3 dakika var 3 dakika. Zamlı alacaklar… Yazıklar olsun…” diye isyan etti.

2022 ZAM FIRTINASIYLA BAŞLADI

Türkiye 2022 yılına zam fırtınasıyla başladı. Doğal gaza yüzde 25, benzine 0,61 kuruş, motorine 1,29 LPG’ye 0,78 kuruş, elektriğe ise 1 lira 37 kuruş, alkol ve sigarada ÖTV’ye yüzde 47,  hızlı tren bilet fiyatlarına yüzde 20 zam yapıldı.

Türkiye yeni yıla dev zamlarla girdi

Sürücüleri isyan ettiren olayla ilgili Otoyol Yatırım ve İşletme A.Ş bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, “31 Aralık 2021 gecesi Osmangazi Köprü gişelerinde yaşanan beklemelerden dolayı büyük bir üzüntü içerisindeyiz. Teknik aksaklıklar yüzünden sürücülerimize kısa süre de olsa bir mağduriyet yaşattık. 23.50 ile 00.30 saatleri arasında geçiş yapmaya çalışan tüm araç sahiplerinin geçiş ücretlerinin tamamı şirketimiz tarafından ödenecektir. Tamamen teknik bir aksaklıktan kaynaklanan bu sorun nedeniyle beklemek zorunda kalan araç sahiplerinden özür diliyoruz. Bu tip teknik aksaklıkların bir daha yaşanmaması için Otoyol Yatırım ve İşletme A.Ş olarak gerekli sistem iyileştirme çalışmalarının en kısa sürede tamamlanacağı bilgisini kamuoyuna arz ederiz” ifadelerine yer verildi.

Türkiye yeni yıla zam tufanıyla girerken köprü ve otoyollara yapılan zammın ardından Osmangazi Köprüsünn gece yarısına 5 dakika kala kapatılması yurttaşları isyan ettirdi.