Zafer Partisi’ne ‘Yerli ve Milli Escobar’ pankartı davası

Yayın tarihi: 17 Ekim 2022 Pazartesi 10:02 am - Güncelleme: 17 Ekim 2022 Pazartesi 10:02 am

Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ, parti binalarına asılan “Yerli ve Milli Escobar” pankartı sebebiyle İçişleri Bakanlığı’nın Malatya İl Başkanı ve yardımcıları hakkında dava açtığını duyurdu.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ; İçişleri Bakanlığı’nın, “Yerli ve milli Escobar” astıkları gerekçesiyle nedeniyle Malatya İl Başkanı ve yardımcıları hakkında dava açtığını duyurdu.

“BAKANLIK NEDEN RAHATSIZ OLDU”

Özdağ, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “İçişleri Bakanlığı şikayetçi olmuş, Zafer Partisi’nin uyuşturucu ile mücadeleye dikkat çekmek amacı ile astığı Yerli ve Milli Escobar pankartından dolayı Malatya il başkanımız ve yardımcıları İle ilgili dava açılmış. Bakanlık Escobar’dan neden rahatsız oldu?Kim üzerine alındı?” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 16 Eylül’de partinin genel merkez binası önünde yaptığı açıklamada, “Yerli ve Milli Escobar” yazılı pankartı Türkiye genelinde asacaklarını açıkladı. Kamuoyunda, Zafer Partisi’nin ‘Escobar’ ifadesiyle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu çağrıştırmak istediği öne sürüldü. Pankartlara polis ekipleri müdahale ederken, Özdağ “Kim üzerine alındıysa çıkıp ‘Bu hakaret bana yapılıyor, Escobar benim’ diyene kadar asacağız” dedi.

Zafer Partisi İl Başkanı’na “Yerli ve Milli Escobar” gözaltısı