Zafer Partisi’ne ‘Yerli ve Milli Escobar’ cezası

Yayın tarihi: 27 Aralık 2022 Salı 1:50 pm - Güncelleme: 27 Aralık 2022 Salı 1:50 pm

Zafer Partisi Malatya İl Başkanı Turgut Şahin ve 2 il yöneticisi hakkında ‘Yerli ve Milli Escobar’ yazılı pankart nedeniyle açılan davada, “kamu görevlisine hakaret” suçundan adli para cezası verildi.

Zafer Partisi Malatya İl Başkanı Turgut Şahin ve 2 il yöneticisi hakkında “yerli ve milli escobar’ yazılı pankartı nedeniyle açılan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ‘mağdur’ olarak yer aldığı davada karar çıktı.

Malatya 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmaya, sanıklar Turgut Şahin, Baki Üstün ve Musa Osmanoğlu ile sanıkların avukatı Muhammet Afşin Arıkan ile müşteki avukatı katıldı.
Mahkeme, sanıklar Baki Üstün, Turgut Şahin ve Musa Osmanoğlu’nun müşteki Süleyman Soylu’ya yönelik üzerlerine atılı ‘kamu görevlisine alenen hakaret” suçunu işlediklerinin anlaşıldığı, suçun işleniş biçimi, sanıkların güttüğü amaç ve saikleri, meydana gelen zarar ve tehlikenin ağırlığı ile sanıkların hapis cezasına yönelik mahkumiyetlerinin bulunmamasını dikkate alınarak ayrı ayrı 5 bin 300 TL adli para cezası verilmesine karar verdi. Mahkeme ayrıca, sanıklar Baki Üstün, Turgut Şahin’in sabıkasız olması nedeni ile hükmün açıklanmasının ayrı ayrı geri bırakılmasına ve 5 yıl süreyle denetim süresine tabi tutulmasına, sanık Musa Osmanoğlu hakkında ise daha önce verilmiş hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına yönelik mahkûmiyet hükmünün bulunması nedeniyle hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına yer olmadığına hükmetti.