Zafer Partisi lideri Özdağ’dan kapatma talebine ilk yorum

Yayın tarihi: 18 Nisan 2022 Pazartesi 4:08 pm - Güncelleme: 18 Nisan 2022 Pazartesi 4:08 pm

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, partisine yönelik kapatma istemiyle yapılan suç duyurusuna ilişkin “Çok ciddi bir şey olacağını düşünmüyorum” dedi.

Altı avukat Ümit Özdağ’ın Zafer Partisi’ne yönelik suç duyurusunda bulundu. “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçlamasıyla partinin kapatılması için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na gidildi.

Yarın konuya ilişkin detaylı bir açıklama yapması beklenen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, söz konusu kapatma davası suç duyurusuna ilişkin Duvar’dan Serkan Alan’a konuştu.

Özdağ “Altı tane avukatın başvurusu var, hepsi o. Halkı kin ve düşmanlığa sevk etmeden vesaire diye. Bursa’dan birisi bir tweet atmış onunla ilgili” dedi. Söz konusu duruma dair yorumu sorulan Özdağ, “Çok ciddi bir şey olacağını düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.

Zafer Partisi’ne kapatma başvurusu

BURSA’DA NE OLDU?

“Fıkıh doktoru” olarak tanınan İhsan Şenocak 11 Nisan tarihinde, “Lisanı, rengi, ırkı farklı Asyalı ya da Afrikalı bir Mü’min, benimle aynı dili konuşan, aynı kanı taşıyan lakin aynı kıbleye dönmeyen ırkdaştan bana milyonkere daha yakındır. Kardeşliğin hududunu İslam belirler. Çikolata renkli Afrikalı Mü’min kardeşim; Türkçe konuşan dinsiz, vatandaştır” ifadelerini kullanarak paylaşım yapmıştı.

Şenocak’ın bu ifadelerini alıntılayan “Zafer Partisi Bursa İl Başkanlığı” adlı hesap, “”Türk’e düşman olan senin gibilerin vatanı bu cennet ülke değil Arap çölleridir. Ay yıldızlı al bayrağın gölgesinde yaşayıp bu kadar Türk düşmanı olanları da unutmayacağız. Sığınmacılardan sonra sıra size gelecek. Gerekirse zorla!” ifadelerini kullanmıştı.

Bu ifadelerin ardından altı avukat Zafer Partisi’nin kapatılması talebiyle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Doğu Perinçek ve Ümit Özdağ kavgası büyüyor