Zafer Partili aday seçim afişinde kendi fotoğrafı yerine Atatürk’ü kullandı!

Yayın tarihi: 29 Şubat 2024 Perşembe 6:38 pm - Güncelleme: 29 Şubat 2024 Perşembe 7:29 pm

Zafer Parti’sinin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Oğuz Beki  seçim afişinde kendi fotoğrafı yerine ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafını kullandı.

Yerel seçimlere bir ay kala yarış hızlanıyor. Belediye başkan adayları çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için dikkat çeken bir olay yaşandı. Zafer Partisi’nin adayı Oğuz Beki seçim afişlerinde kendi fotoğrafı yerine Atatürk’ün fotoğrafını kullandı. Eskişehir’de tartışmalara neden olan bu afişleri sosyal medya hesabından paylaşan Beki, “Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim” ifadelerini kullandı.

CHP’li Ahmet Akın’ın ‘kopyası’ Ahmet Akın kayıplara karıştı

ESKİŞEHİR’DE ADAYLAR KİM?

CHP Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Ayşe Ünlüce gösterdi. Mevcut başkan Yılmaz Büyükerşen’in aday gösterilmemesi kentte tepkiye neden oldu.

İYİ Parti’den Eskişehir Milletvekili olarak seçilen Nebi Hatipoğlu da partisinden istifa ederek AKP’ye katılmış ve AKP’den Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterilmişti.

YSK’NIN SAÇİM YASAKLARI

YSK daha önce açıkladığı seçim yasaklarında afiş ve borşürlerde Türk bayrağı ve dini ibarelerin kullanımının yasak olduğunu duyurmuştu.

YSK’nin açıklaması şöyle:

“Propaganda döneminin başlangıç tarihinden bitişine kadar halkın huzur ve rahatını bozmamak kaydıyla açık yerlerde, güneşin batmasını müteakip ikinci saatin sonuna kadar hoparlörle propaganda yapılabilecek. Ancak başka bir parti veya bağımsız aday adına açık ya da kapalı yer toplantısı yapılan saatlerde, bu toplantıların yapıldığı yer ve binalardan işitilecek ve bu toplantıları rahatsız edecek biçimde hoparlörle propaganda yapılamayacak.

Seçime katılan siyasi partiler ve adaylar, kendilerini tanıtıcı nitelikte broşür, el ilanları, parti bayrağı, poster, afiş veya ses ve görüntü içeren CD, DVD gibi her türlü yayını dağıtmakta serbest olacak, belirtilen yayın veya malzemeleri dağıtacak kişiler ise 18 yaşını doldurmuş olacak.

Siyasi partiler ve adaylar, belirtilen malzemeler dışında herhangi bir hediye ve eşantiyon dağıtamayacak, bunları üçüncü kişiler ya da kurum ve kuruluşlar aracılığıyla dağıttıramayacak.

Siyasi partiler ve adaylar, halkın huzur ve refahını bozmamak, yaya ve taşıt trafiğini engellememek koşuluyla önceden izin almaksızın stant açabilecek, bu konuda çıkabilecek uyuşmazlıkların çözümünde ise ilçe seçim kurulları yetkili olacak.

Propaganda için kullanılan el ilanları ve diğer her türlü matbuat üzerinde Türk bayrağı ve dini ibareler bulundurulamayacak.

Siyasi partiler ve adaylar tarafından yapılacak her türlü propaganda, Türkçenin yanı sıra farklı dil ve lehçelerde de yapılabilecek.”

Kaynak: TELE1