Z kuşağı anketinde Cumhur İttifakı’na soğuk duş

Yayın tarihi: 1 Nisan 2023 Cumartesi 11:07 am - Güncelleme: 1 Nisan 2023 Cumartesi 11:07 am

Bupar Araştırma Z kuşağına mensup seçmenlere ilişkin bir araştırma yaptı. Araştırmada gençlerin yüzde 80’inin Cumhur İttifakı dışındaki partilere ve liderlere oy vereceği ortaya çıktı. Bupar Başkanı Akaltun, “İlk defa var olan düzende iktidarın değişme ihtimali gençleri heyecanlandırıyor” dedi.

Bupar Araştırma Şirketi, 64 milyon seçmenin yaklaşık 13 milyonunu oluşturan ve “Z kuşağı” olarak tanımlanan, 18-25 yaş aralığındaki genç seçmenlere yönelik araştırma gerçekleştirdi.

Cumhuriyet’ten Şevval Aydoğan’a konuşan Bupar Araştırma Şirketi Başkanı Erdal Akaltun, ülke genelinde yüz yüze görüşme sağlanarak toplam 3 bin yüz kişi ile, 12 bölgede yapılan araştırmanın verilerini paylaştı. Akaltun, gençlerin yüzde 80’inin Cumhur İttifakı dışındaki partilere ve liderlere oy vereceğini kaydetti.

Gençlerin siyasal katılımında önceki senelere göre artış olduğunu kaydeden Akaltun, “Siyasal iktidarın kendileriyle ilgili politikalarının olmaması nedeniyle gençlerin siyasal motivasyonu yoktu” dedi.

“İlk defa var olan düzende iktidarın değişme ihtimali gençleri heyecanlandırıyor” diyen Akaltun “1980’den sonraki sürece baktığımızda gençlerin en çok siyasal katılım sağlayacakları bir seçim olacak” diye konuştu.

Akaltun ayrıca, “Eğitim nedeniyle gitmek isteyenler dışında mutsuz oldukları için yurtdışına gitmek isteyen gençlerin yüzde 80’i iktidarın değişmesi durumunda gitmekten vazgeçeceklerini söylüyor” dedi.

Akaltun son olarak araştırma sonuçlarına göre Cumhur İttifakı’nın Meclis’te çoğunluk sağlamasının mümkün olamayacağını belirtti.

Z kuşağı AKP’yi tercih etmiyor