Yüzmek için nehre giren Kosta Rikalı futbolcuyu timsah öldürdü

Yayın tarihi: 3 Ağustos 2023 Perşembe 2:46 pm - Güncelleme: 3 Ağustos 2023 Perşembe 2:53 pm

‘Chucho’ lakaplı Kosta Rikalı amatör bir futbolcu yüzmek için girdiği nehirde timsah saldırısına uğradı. Futbolcu Ortiz’in hayatını kaybettiği açıklandı.

Kosta Rika’nın Guanacaste eyaletindeki Rio Canas’ta, “Chucho” lakaplı amatör futbolcu Jesus Alberto Lopez Ortiz yüzmek için nehre girdi. Girdiği nehirde timsah tarafından saldırıya uğrayan 29 yaşındaki futbolcu hayatını kaybetti.

Dehşet verici görüntülerde timsahın, Ortiz’in vücudunu çenesine alarak suda yüzdüğü görüldü. Başka bir görüntüde ise timsahın polis tarafından suda vurularak öldürüldüğü ve yerel halk tarafından Ortiz’in cesedinin nehir kıyısına taşıdığı görüldü.

Ortiz’in ailesi, futbolcunun cenaze masraflarının karşılanması için halka çağrıda bulunurken, takım menajeri Luis Carlos Montes de bir yardım kampanyası düzenliyor.

Amatör takım Deportivo Rio Canas’tan yapılan açıklamada, “Oyuncumuz Jesús López Ortiz’in ölümünü derin bir üzüntüyle kamuoyuna duyuruyoruz. Huzur içinde yat, Chucho’nun tüm ailesinin acısına katılıyoruz” denildi.

Kosta Rika Çevre ve Enerji Bakanlığı timsahlar da dahil olmak üzere koruma altındaki hayvanların avlanmasını ya da öldürülmesini yasaklıyor. Ancak yerel polis, ülkenin vahşi yaşam yasaları uyarınca “cesedi sürüngenin çenesinden kurtarmak için” izinleri olduğuna karar vererek, timsahı öldürdü.

Köpek balığı dişi avı için daldı kafa derisini timsah parçaladı!

Timsah Elvis bakıcısını yemeye kalktı