Yüze yakın insanın öldüğü kasırgadan sağ salim çıktı

Yayın tarihi: 23 Aralık 2021 Perşembe 10:53 pm - Güncelleme: 23 Aralık 2021 Perşembe 10:53 pm

Madix isimli kedi, Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) kasırganın alt üst ettiği eyalette kendisinden umut kesilmişken 9 gün sonra aç ve susuz kalmasına rağmen enkazdan sağ olarak çıkarıldı.

ABD’nin 6 eyaletini 10 Aralık’ta tarihinin gördüğü en kötü hortum felaketlerinden biri vurdu. En az 71 kişi hayatını kaybetti, yüzlerce bina yıkıldı. Mayfield’deki bir binada mahsur kalan bir kedi ise 9 gün sonra enkazdan sağ kurtulmayı başardı. Aç ve susuz kalan Madix adlı kedinin sahibi, “Sadece hortumlardan dolayı değil, beraberinde gelen yıkım nedeniyle herhangi bir canlının hayatta kalabildiğine hâlâ inanamıyorum. Dokuz canı varsa 8’ini kaybetti” dedi.

Kasırgalar, Kentucky eyaletine bağlı Mayfield şehir merkezindeki, birçok binanın yanı sıra üç bir katlı bir ofisin de yıkılmasına neden oldu. Binanın sahibi, Sonny Hoot Gibson, felaket esnasında kedisi Madix’i her yerde aradı ancak tüm çabasına rağmen bulmayınca orayı terk etmek zorunda kaldı.

NTV’nin yabancı ajanslardan aktardığına göre, birkaç gün daha aramalarına devam eden Gibson, Madix’in hayatından umudunu kesti. Ancak kurtabileceği eşyaları belirlemek ve zararı hesaplamak için enkaz alanına giden Gibson, derinden gelen bir mivaylama sesi duydu.

Çevredeki iş makinelerinin sesi bastırdığını söyleyen Gibson, etrafına baktı ama Madix’i hemen bulamadı. Bu yüzden, yardıma gelmeleri için bazı çalışanlarını aradı. Kısa bir süre sonra, kediyi molozun altındaki bir delikte buldular.

Gibson, “Sadece hortumdan değil, beraberinde gelen yıkımdan da herhangi bir canlının nasıl hayatta kalabildiğine hala inanamıyorum. Bir miyavlama sesi duyduğumu sandım ve aklımın bana oyun oynadığını düşündüm. Bu yüzden adını haykırdım ve tekrar miyavladı. Onu kollarıma koymak inanılmaz bir duyguydu. Madix dokuz canının sekizini muhtemelen bu dokuz gün içinde tüketti” diye konuştu.

HAYATINA EV KEDİSİ OLARAK DEVAM EDECEK

Bununla birlikte, Madix çok aç ve susuz kalmasının dışında, zarar görmemişti. Gibson, Madix’i eve götürdüğünü ve günlerinin geri kalanını artık bir ev kedisi olarak yaşayacağını söyledi.

Gibson, Madix’in hayatta kalma mücadelesinin uzun süredir devam eden bir kasırganın toplumun büyük bir bölümünü yok ettiği Mayfield kasabası çevresinde popüler hale geldiğini söyledi:

“Bence, insanların Madix’in hikayeyi duymaları bir nimet. Böylece bundan ders çıkarabilirler ve harika şeylerin korkunç durumlardan çıkabileceğini fark edebilirler. Eğer Madix tek bir kişiye bile moral verebilirse, o zaman Madix bu gezegende amacına hizmet etmiştir.”

Öte yandan geçtiğimiz günlerde de dünya basını iki bebeğin enkazdan mucize bir şekilde kurtuluşuna tanık olmuştu. Hortumdan 35 dakika sonra kurtarılan 3 ve 15 aylık bebeklerin yara almadığı belirtilmişti.

Uçakta kedi emzirmeye kalktı ortalık karıştı, sonunda herkesi şaşırttı