Yüz yüze eğitimle ilgili karar açıklandı

Yayın tarihi: 19 Ağustos 2021 Perşembe 7:19 pm - Güncelleme: 19 Ağustos 2021 Perşembe 9:58 pm

Erdoğan, 6 Eylül’de yüz yüze eğitimin başlamasıyla aşısız öğretmenlerden haftada iki kez PCR testi isteneceğini açıkladı. Ayrıca aşı olmayan üniversite öğrencileri ve çalışanlarından düzenli test yaptırmaları talep edilecek.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı, bugün artan pandemi vakalarıyla, yüz yüze eğitim gündemiyle toplandı. Toplantı 5 saat 20 dakika sürdü.

Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Erdoğan, 6 Eylül’de başlaması planlanan yüz yüze eğitimde alınacak salgın tedbirlerini duyurdu. Buna göre aşı yaptırmayan öğretmenlerden haftada iki kez PCR testi istenecek. Ayrıca üniversitelerde de aşı olmayan öğrenci ve çalışanlardan da düzenli test yaptırmaları talep edilecek.

Fahrettin Koca: Zorunlu PCR testleri ücretsiz yapılacak

“YANGINLAR YAKLAŞIK 150 BİN HEKTARLIK ALANI ETKİLEDİ”

Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

“4 haftadır gündemimizde olan büyük çaplı orman yangınları küresel bir sorun haline dönüşmüştür. Ülkemizde 2021 yılında 54 farklı ilimizde çıkan yangınlarda yaklaşık 150 bin hektarlık alanı etkilemiştir. Tarihimizin bu en büyük yangınlarında zarar gören alanların 82 bin hektarı Antalya’da 62 bin hektarı Muğla’dadır.

“KULLANILAMAZ HALE GELEN EVLER EN GEÇ 1 YIL İÇİNDE TESLİM EDİLECEK”

(Yangınlarda) yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olarak sadece Antalya ve Muğla’da 2 bin 486 bağımsız bölüm belirlenmiştir. Evleri tamamen kullanılamaz hale gelen vatandaşlarımıza evleri en geç 1 yıl içinde teslim edilecektir. Yanan ormanlarımız, Anayasamızın 169. maddesine uygun şekilde tekrar canlandırılacak, tarım ve turizm dahil kesinlikle başka amaç için kullanılmayacaktır.”

SELİN BİLANÇOSUNU AÇIKLADI

Böylesine büyük bir sağanağa hiçbir altyapının dayanması mümkün değildir. Yüksekliği 5 metreyi bulan sel suları önlerine gelen her şeyi sürükleyip denize doğru atmıştır. Ülkemizin hemen her şehrinde olduğu gibi buralarda da elbette imardan ve yapıdan kaynaklanan sorunlar vardır ama karşımızda tarihte ender rastlanacak bir afet olduğu gerçeğini de göz ardı edemeyiz. Selden etkilenen 3 ilde toplam 970 konut ve 100 köy evinin yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğu belirlendi. 4 ayrı sanayi sitesi de tekrar inşa edilecektir.

“BİZ DE YARDIM KAMPANYASINA KAMPANYASINA İŞTİRAK ETME KARARI ALDIK”

Sel felaketinin izlerinin silinmesi için AFAD bünyesinde bir yardım kampanyası başlattık. Biz de bakanlarımız ve diğer çalışma arkadaşlarımızla birlikte 7 milyon 430 bin liralık bir katkıyla bu kampanyaya iştirak etme kararı aldık.

“AVRUPA’DAKİNE BENZER BİR SOSYAL MEDYA DÜZENLEMESİNDE KARARLIYIZ”

Bu günler gelip geçer geride sadece samimiyetle milletimizin hizmetine koşanlar ile fitne, fesat fırsatçılık peşinde koşanların bıraktığı iz kalır. Siyasetçisinden, gazeteci ve sosyal medya trolün kadar yüreği nasır tutmuş figürlerin yalanla çarpıtma ile tahrikle nasıl milletimizin acısını istismara yeltendiğini de unutmayacağız. Meclis’in açılmasıyla, Avrupa’dakine benzer bir sosyal medya düzenlemesini getirmekte kararlıyız.

“BAZI KESİMLER HALA AŞIYA TEREDDÜTLE YAKLAŞIYOR”

Aşı tedariki konusunda iyi bir noktadayız. Toplam aşı sayısında 87 milyonu geçerek ülkemiz nüfusunu geride bıraktık. Ancak ülkemizde bazı kesimlerin hala aşıya tereddütle yaklaştıklarını görüyoruz. Aşı çalışmaları gönüllülük esasına göre yürütülmektedir, yürütülecektir. Sürekli değişen ve dönüşen virüse karşı aşı dışında bir korunma yöntemi bulunmuyor. Tüm vatandaşlarıma bir kez daha aşılarını derhal olmaları çağrısında bulunuyorum.

YÜZ YÜZE EĞİTİM KARARLARI

Okullarda 6 Eylül’de yüz yüze eğitime başlanması ile birlikte, henüz aşı olmamış öğretmen ve personelin haftada iki kere test yaptırmasını isteyeceğiz. Aşı olmayan üniversite öğrencileri ve üniversite çalışanlarından düzenli PCR testi yaptırmalarını talep edeceğiz.

“TOPLU FAALİYETLER İÇİN PCR TESTİNİ DEVREYE ALACAĞIZ”

Uçak ve şehirlerarası otobüs yolculuğu, konser, tiyatro ve sinema gibi insanların toplu olarak bulunduğu faaliyetler için de zorunlu PCR testi uygulamalarını devreye alacağız.

“KAPIMIZA GELENLERE SIRTIMIZI DÖNECEK CİBİLLİYETTE DEĞİLİZ”

Türkiye elbette isteyenin istediği gibi elini kolunu sallayarak girip, çıkabileceği, dilediği gibi hareket edebileceği sahipsiz bir ülke değildir. Devletimiz öncelikle 84 milyon vatandaşının güvenliğinden ve refahından sorumludur. Bununla birlikte biz sadece kendimize düşünerek, kapımıza gelenlere sırtımızı dönecek kadar cibileyette ve karakterde bir toplum da değiliz.

“ÜLKEMİZDE 1.5 MİLYON AFGAN KESİNLİKLE YOK”

Muhalefetin iddia ettiği gibi 1,5 milyon Afganlı ülkemizde kesinlikle yok, bunların hepsi yalan. Bizim gayemiz öncelikle Afganistan’ın istikrar ve güvenliği. Düzensiz göçmenlerin ülkemizde yol açtığı huzursuzluğun farkındayız. Türkiye elbette yol geçen hanı değil. Ülkemizde hukuk herkes içindir, misafirlerimiz de bunun dışında değildir.

Türkiye’nin Avrupa’nın mülteci ambarı olmak gibi bir sorumluluğu, görevi, mecburiyeti yoktur. Şu ana kadar yaklaşık 450 bin Suriyeli de ülkemizin güvenli hale getirdiği bölgelere dönmüştür. Ülkemizde hukuk herkes içindir. Misafirlerimiz de bunun dışında değildir. Ancak sığınmacıları kirli gündemlerine meze etmek isteyenlere de göz yummayız.”

“GEREKİRSE TALİBAN KURACAĞI HÜKÜMETLE GÖRÜŞECEĞİZ”

“Henüz bu görüşmelerimiz neticelenmeden Taliban ülkenin kontrolünü aldı. Gerekirse Taliban’ın kuracağı hükümetle de görüşüp ortak gündemlerimizi konuşacağız. Afganistan’da bulunan 5 bin vatandaşımızdan geri dönmeyi talep eden 500’ü ile 83 yabancıyı ülkemize getirdik. Dönüş için sıra bekleyen ve sayıları 300’ün altında olan vatandaşlarımızı da ülkemize getireceğiz.”

Yüz yüze eğitimin detayları açıklandı