Yüz yüze eğitim ‘skandalı’: Matematik yerine din dersi olacak!

Yayın tarihi: 12 Ekim 2020 Pazartesi 11:35 pm - Güncelleme: 12 Ekim 2020 Pazartesi 11:35 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada yüz yüze eğitime katılacak öğrenci sayısının arttırıldığını açıkladı. Dördüncü sınıf müfredatında yapılan değişikliğe göre üç saat olarak öngörülen matematik dersi iki saate düşürüldü ve bir saat din dersi eklendi.

Yüz yüze eğitimde değişiklik: Matematik azaltıldı, din dersi eklendi

İki gün önce duyurulan yüz yüze eğitim programı değiştirildi. Dördüncü sınıflarda yapılan değişikliğe göre, üç ders saati öngörülen matematik iki ders saatine indirildi, bir ders saati din kültürü eklendi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 8 Ekim’de duyurduğu yüz yüze eğitimde verilecek derslere ilişkin çizelde, önceki gün değişiklik yaptı. 4. sınıfların yüz yüze ders programında yapılan değişikliğe göre, 3 ders saati öngörülen Matematik dersi 2 ders saatine indirildi. Programa, bir ders saati Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi eklendi.

Öğrencilerin programına göre, 4. sınıflar için duyurulan programda, ilk gün 3, ikinci gün 2 saat olmak üzere toplam 5 ders saati Türkçe; ilk gün bir, ikinci gün iki ders saati olmak üzere toplam 3 ders saati Matematik, ilk gün ve ikinci gün birer olmak üzere toplam 2 ders saati Fen Bilimleri; birer ders saati de Sosyal Bilgiler ve Yabancı Dil yer aldı.

2 GÜN SONRA DEĞİŞTİRİLDİ

Cumhuriyet’ten Sefa Uyar’ın haberine göre, MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından 10 Ekim’de gönderilen ek yazı ile 4. sınıfların ders programında değişiklik yapıldı. “Uygulamada görülen tereddütleri gidermek amacıyla ek açıklamaların gerekli görüldüğü” kaydedilen yazı ile toplam 3 ders saati olan matematik dersi azaltıldı ve 2 ders saatine düşürüldü. Matematikten azaltılan bir ders saati ise Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersine eklendi. Yeni programa göre, 4. sınıf öğrencileri, yüz yüze eğitimin ikinci gününde bir ders saati de Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi görecek.

Öte yandan, yazıda, “ilkokulda okutulan Yabancı Dil ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinin öncelikle okulun kadrolu alan öğretmenlerince, kadrolu alan öğretmeninin bulunmaması durumunda sınıf öğretmenince okutulmasının sağlanacağı” kaydedildi.