Yusuf Tekin ‘Tarikatlarla devam’ demişti! Dinci yapılanmayla imzalanan protokol ortaya çıktı

Yayın tarihi: 20 Aralık 2023 Çarşamba 9:13 am - Güncelleme: 20 Aralık 2023 Çarşamba 10:26 am

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in tarikat ve cemaatlerle protokollere ilişkin sözlerine tepkiler devam ederken Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Cihannuma Derneği ile protokol imzaladığı ortaya çıktı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in, “Sizin tarikat-cemaat dediğiniz bizim STK dediğimiz yapılarla toplasanız 10 tane protokolümüz vardır. Ve ben bu protokollerle bize hizmet eden, destek olanlara da teşekkür ediyorum. Onlarla da protokol yapmaya devam edeceğiz” sözleri tepki görmeye devam ederken bir dinci yapılanma ile protokol daha ortaya çıktı.

Cumhuriyet’ten Mehmet Oflaz’ın haberine göre, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaptığı protokoller tartışılırken 21 Kasım’da Konya İl Müftülüğü, Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Cihannüma Derneği İl Temsilciliği arasında “Değer Gören, Değer Veren; Tarihinden Geleceğini İnşa Eden Gençlik” konulu ‘eğitimde işbirliği protokolü’ imzalandığı ortaya çıktı.

Protokol kapsamında 13 Aralık’ta Rukiye Mehmet Akış Proje Fen ve Teknoloji Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde “Kudüs Bilinci” konulu panel düzenlendi.

Öte yandan Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de Cihannüma Derneği’yle protokol imzaladığı öğrenildi. 11 Aralık’ta Adabilim Okulları’nda lise öğrencilerine “Ecdat Yadigarı Kudüs” konulu seminer verildi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: Tarikat ve cemaatlerle protokol yapmaya devam edeceğiz

Kaynak: TELE1