Yurttaşların kuyruk çilesi! ‘İktidara yazıklar olsun’

Yayın tarihi: 18 Şubat 2022 Cuma 10:35 am - Güncelleme: 18 Şubat 2022 Cuma 10:38 am

Ankara’da yurttaşlar daha ucuza ayçiçek yağı alabilmek için Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) önünde saatlerce kuyrukta bekledi. Yıllardır süren kuyruk çilesine vurgu yapan yurttaşlar, “İktidara yazıklar olsun” dedi.

Gıda ürünlerine gelen zamlar sebebiyle alım gücü düşen yurttaşlar daha ucuza yağ alabilmek için saatlerce kuyrukta bekliyor. Ankara’da TMO önünde kuyruğa giren bir yurttaş, “35 yaşında kuyruktaydım, 85 yaşına geldim hala kuyruktayım” dedi. Yurttaşlar AKP iktidarına ve zamlara tepki gösterdi.

Ayçiçek yağının 5 litresi, markaya göre değişiklik göstermekle birlikte, piyasada 120 lira ile 180 lira arasında değişen fiyatlara satılıyor. 5 litre yağı 92 TL’ye alabilmek için yağ kuyruklarına giren yurttaşlar ANKA Haber Ajansı’na konuştu. Bir yurttaş, “Uzaya gitmenin aya gitmenin kuyruğu değil bu. İnsanların temel ihtiyacını almanın kuyruğu” diye konuşurken, başka bir yurttaş ise, “Eskiden dedemle kuyruğa girerdik, aradan 42 sene geçmiş şimdi yine aynı kuyruktayız” dedi.

“İKTİDARA YAZIKLAR OLSUN, KEYFİNDEN Mİ BURADA MİLLET”

Bir saat boyunca yağ kuyruğunda beklediğini söyleyen emekli İsmail Koyuncu, “Bir SSK emeklisinin maaşı 3,5 TL (3 bin 500 TL). Bugün yetmesi mümkün mü? Hırsızlık yapacak değiliz. Nohut piyasada 25 lira, burada 2 kilosu 16 lira. Yazıklar olsun iktidara. Milletin halini görüyorsun işte. Keyfinden mi duruyor burada millet?” ifadelerini kullandı.

Bir başka yurttaş markette ayçiçek yağının daha pahalı olduğunu vurgulayarak ucuz yağ kuyruğunda beklediğini söylerken bir diğer yurttaş ise, “35 yaşında kuyruktaydım, 85 yaşına geldim hala kuyruktayım” dedi. “Geçinebiliyor musunuz?” sorusuna ise “Herkesin vaziyeti belli, yoksa kuyruğa niye girelim” diyerek tepki verdi.

“EMEKLİLERE VERDİKLERİ ELEKTRİK DOĞALGAZA GİDİYOR”

Bir başka yurttaş “Uzaya gitmenin aya gitmenin kuyruğu değil bu. İnsanların temel ihtiyacını almanın kuyruğu. Markette 120-130 yağ var. Emekli adam artık nerede menfaati varsa oraya gidiyor. Siyasiler iktidarlar emeklilere bir şey verdiğini iddia ediyorlar ama verdikleri elektrik doğalgaza gidiyor” diye konuştu.

“TIKIR TIKIR ALMAK VARKEN KİM BURADA BEKLEMEK İSTER?”

Yağ kuyruğunda bekleyen bir yurttaş “Niye bu hale geldik? Çünkü çiftçi ekemiyor biçemiyor, her şey dolara bağlandı. ‘KDV’yi yüzde 7 indirdik’ diyor. Her şeye yüzde 100 zam. Mazot olmuş 15 lira… Kelime oyunlarıyla halkı kandırıyorlar. Buradan alıyorsun 90 lira başka yerden alsan 120 lira. Herkes ekonomist oldu. Nerede ucuz var onu kovalamak zorundasın. Eskiden babamız çalışır 5 çocuğa bakar komşularına düğünde çeyrek altın takardı. Nereden nereye geldik. Tıkır tıkır almak varken kim burada beklemek ister?” dedi.

“42 SENE GEÇTİ HALA KUYRUKTAYIZ”

Bir başka yurttaş ise, “Ben 72 doğumluyum. Eskiden dedemle kuyruğa girerdik, aradan 42 sene geçmiş şimdi yine aynı kuyruktayız” diye konuştu.

Alım gücü düşen yurttaşlar TMO önünde kuyrukta!