Yurttaşlar sabahın ilk ışıklarıyla kuyrukta: Artık ekmek de yiyemeyeceğiz!

Yayın tarihi: 21 Aralık 2021 Salı 7:15 pm - Güncelleme: 22 Aralık 2021 Çarşamba 1:01 am

Ekmeğe gelen zamlar sebebiyle yurttaşlar sabahın ilk ışıklarıyla Halk Ekmek büfelerinin önünde kuyruklar oluşturdu. Ekmek sırasında bekleyen bir yurttaş, “Artık ekmek de yiyemeyeceğiz” dedi.

Dolar ve eurodaki artış hemen her ürüne zam gelmesine sebep oldu. Zamlardan un fiyatları da nasibini alırken, dar gelirli yurttaşlar Halk Ekmek büfelerinin önünde saatlerce kuyruklarda beklemeye başladı. Alacakaranlıkta büfenin önünde ekmek sırasının gelmesini bekleyen bir vatandaş, “Paramız pul oldu. O kadar emek verdik yazıktır. 76 yaşındayım o kadar ağır işlerde çalıştım böyle bir şey görmedim” dedi.

“EKMEK DE YİYEMEYECEĞİZ, BİTTİK”

Türkiye’de bazı il ve ilçelerde ekmek 3,3-5 TL’ye yükseldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ise Halk Ekmek büfelerinde ekmeğin 1 lira 25 kuruştan satılmaya devam edeceğini duyurdu. İBB’nin bu duyurusu üzerine birçok ilçede Halk Ekmek büfeleri önlerinde yurttaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. İstanbul Gazi Mahallesi’nde bulunan ekmek büfesinde kuyruğa giren yurttaşlar ANKA Haber Ajansı’na konuştu. Halk Ekmek kuyruklarına inanmayanlara bu görüntülerin gösterilmesini isteyen 77 yaşındaki bir yurttaş, “Dün öğlen burada 150 metre kuyruk vardı. Hele ikindiden sonra hiç alınmıyor” diye konuştu.

Başka bir yurttaş, “3 çocuğum var kombiyi yakmaya korkuyorum” diyen de “Emekli maaşıyla ne yapabilirim? Mecbur halk ekmeği alıyorum. Artık ekmek de yiyemeyeceğiz bittik”  ifadelerini kullandı.

“PARAMIZ PUL OLDU HER GÜN ZAM”

“Paramız pul oldu. Olmaması lazım bunun. O kadar emek verdik yazıktır. Bugün 1 lirayı hurdacıya verdiğin zaman kendi değerinden üstün parayla alınamıyor. Ben 76 yaşındayım o kadar ağır işlerde çalıştım böyle bir şey görmedim. Her gün zam her gün zam. Milletimiz için çok kötü bir şey. Ben istiyorum ki herkes insan gibi yaşasın herkes alabilsin.

“ÜÇ KÜÇÜK ÇOCUĞUM VAR KOMBİ YAKMAYA KORKUYORUM”

Dün hastane çıkış ekmek alacağım, bir kuyruk geri vazgeçtim. Çünkü benim ikizlerim var komşuya emanet etmişim, ekmek kuyruğuna giremedim. Bakkaldan bir ekmek alıyorsun 2,5-3 lira. Kiracı adamsın, tek kocan çalışıyor 3 çocuk var. Allah herkese yardım etsin. O kadar çok pahalılaştı ki hayat, Allah fakirin yardımcısı olsun. Devlet başkanları cebini dolduruyor olan millete oluyor. Sesimizi duyurduğunuz için Allah sizden razı olsun. Ama konuşsak ne yazar ki yine aynı şey yine aynı şey. Milleti düşünen yok. Kiramızı nasıl veriyoruz? Benim 3 tane küçük çocuğum var, kombi yakmaya korkuyorum nasıl ödeyeceğim diye. Aman hava biraz güzel oldu mu hemen ben kombimi kapatıyorum. Düşünün nelerden kısar olduk. Bizim için önemli değil ama gelecek nesillere ben çok üzülüyorum. Allah herkese yardım etsin.

“MÜCADELE ETSEN SUÇ, ONUN İÇİN KEMERLERİ SIKIYORUZ”

Berbat hiçbir şeye ulaşamıyorum mücadele etsen suç. Onun için kemerleri sıkıyoruz. Yapacak bir şey yok. Ömrümüzün sonuna kadar da sıkacağız bu gidişle.

“ÜLKEYİ BU DURUMA DÜŞÜREN İNSANLARDAN KURTARMALARINI BEKLEYEMEM”

Bütçeme uygun olduğu için ve geçim sıkıntısı çektiğimiz için… Şu an bir evde 6 kişi yaşıyoruz, 4 çocuk, eşim ve ben. Asgari ücretle nereden kısarsak oradan kâr. Her gün 8 ekmek alıyorum ama yetmiyor. Ülkenin düştüğü durum üzücü ama lakin hiçbir umudumuz yok yöneticilerden dolayı. Halkı düşündüklerini sanmıyorum. Kendi ceplerini daha ön planda tuttukları için halktan koptukmlarını düşünüyorum, hiçbir şey düzelmeyecek. Ülkeyi bu duruma düşüren insanlardan kurtarmalarını bekleyemem.”

AKP’liler çöpten ekmek toplamayı savundu! Onlar keyiften yapıyor