Yurttaşlar pazar alışverişini çocuklarını kumbaralarını bozdurarak yapıyor!

Yayın tarihi: 9 Mart 2022 Çarşamba 3:47 pm - Güncelleme: 9 Mart 2022 Çarşamba 3:50 pm

Temel gıda ürünlerine yapılan zamlar yurttaşların belini büktü. Niğde’de bir pazar esnafı, yurttaşların alışveriş yapabilmek için çocuklarının kumbaralarını bozdurduklarını söylediklerini ifade etti.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde’nin Bor ilçesinde pazar esnafını ziyaret etti. Bir pazarcı, “Vatandaşın alım gücü yok, bitik. Vatandaş yarım kilo, 1 kilo zor alıyor. Daha yeni bir tane patlıcan verdim 6,5 lira” dedi. Benzin ve akaryakıta gelen zamlara isyan eden Niğdeli esnaf, kendilerinden alışveriş yapan yurttaşların çocukların kumbaralarını bozdurduklarını söyledi.

“DÜNYADA BAŞKA BİR ÜLKEDE BÖYLE ZAM YOK”

Bir başka esnaf ise şunları söyledi:

“Bir haftada 6-7 lira mazota zam geldi. Hali aradım sabah, ‘5 lira’ diyor ben bu malı kaça getirip, kaça satacağım. 6 liraya bana verir, işçiliği yok, poşet param yok, emeğim yok. 8 lira desem pazarda bana ne yaparlar, ben mal satamıyorum eve ekmek götüremiyoruz. Getiriyoruz, 10 milyarlık (10 bin liralık) mal, eve varıyorum 10 milyar (10 bin lira). Hani benim emeğim, hani ekmek kazanacaktık? Perişanım. Mazota dün geldi 1 lira, bugün 1,5 lira etti 2,5 lira geçenlerde de geldi bu fiyatları tarih yazmadı. Dünyada başka bir ülkede yok böyle zam.”

“ÇOCUĞUNUN KUMBARASINI BOZDURUP PAZARA ÇIKTIĞINI SÖYLEDİ”

Pazarcı esnafı, “Geçen gözümün önünde oldu. Kadın bana, ‘çocuğumun kumbarasını bozdurdum pazara çıktım’ dedi. Gözlerim doldu, parasını iade ettim, ‘afiyet şeker olsun’ dedim. Bu vatandaş geçimi neyle yapacak? Su parası bir kamyon para, mazot bir dünya para, gübre bir dünya para. Şimdi tarla sulamaya kalk 150 milyar (150 bin lira) para, 150 de (150 bin lira) mazot eder 300 milyar (300 bin lira). Ne ekecek ne kaldıracak. Bir de kurak gitti memleket, mahsul olmadı…” dedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise “Niğde’de pazar geziyoruz vatandaşın alım gücü daraldığı için pazarda alışveriş yapamadığı için şikayetçi esnafımız da getirdiği ürünü satamamaktan ve para kazanamamaktan dertleniyor” dedi.

Bit Pazarı esnafı isyan etti: Gidip yarım tavuk döner yiyemiyorum