Yurttaşlar gevrek alamıyor! İzmir’de ‘yarım gevrek’ satışı başladı

Yayın tarihi: 26 Kasım 2021 Cuma 5:05 pm - Güncelleme: 18 Ocak 2022 Salı 12:08 pm

Un fiyatlarına gelen zamlarla beraber yurttaşlar ekmek ve simit almakta dahi zorlanmaya başladı. İzmir’in 15 yıllık gevrekçisi Mahmut Karatay, çareyi ‘yarım gevrek’ satışında buldu.

Türk Lirası’nın dolar karşısındaki değer kaybıyla beraber doğalgazdan un fiyatlarına kadar her şey zamlandı. Gevreğiyle meşhur İzmir’de 15 yıllık gevrekçilik yapan Mahmut Karatay, Konak’taki tezgahına “Yarım gevrek satışımız başlamıştır” yazısı astı. Karatay, “İnsanlar ‘2,5 liraya gevrek mi olur’ diyerek şikayet etmeye başladı. Mecburen böyle bir uygulamaya geçtik” dedi. Tezgahtan gevrek alan emekli bir yurttaş ise “Bu gidişle çeyrek gevrek satışı bile olur” diye konuştu.

İzmir’in Konak Meydanı’nda 15 yıldır gevrek satan Mahmut Karatay’ın işleri art arda gelen zamların ardından azaldı. ANKA’nın haberine göre, tezgahına “Yarım gevrek satışımız başlamıştır. 1,25 kuruş” yazısı asan Karatay, “İnsanlar 2,5 lira olan gevreğin pahalılığından şikayet ediyor. Mecburen bu uygulamaya geçtik” dedi.

“GİDERLER ARTIYOR”

Karatay şöyle konuştu:

“7 yaşından beri babama yardıma geliyordum. Babam emekli olunca tezgah bana kaldı, 15 yıldır buradayım. İnsanlar çok şikayet etmeye başladı. ‘2,5 liraya gevrek mi olur’, ‘Asgari ücret aynı kalıyor ama diğerleri 2-3 katı oluyor’ diye tepki gösteriyorlar. İşlerimiz de düştü. Gevrek alamadıklarını görünce mecburen yarım gevrek uygulamasına başladık. İsteyenler oluyor. Kimi ‘Diyetteyim’ diyor, kimi başka bahane buluyor. Ülke maalesef bu duruma geldi. Unun çuvalını 100 liraya alıyorduk, şu an 300 lira oldu. Yağı 75 liraya alıyorduk, 225 liraya yükseldi. Satışlarımız düştü. İşgaliyeler artmaya başladı. 30 günde bir 4 bin lira ödüyoruz. Masraflar çoğalıyor. Geçmişte daha iyiydi işlerimiz.”

Bir ilde daha ekmeğe zam

Ekmeğe son bir yılda yüzde 42 zam! ‘Ekmek değil makarna yiyebiliyoruz’