Yurttaşlar atık sebze-meyveleri topluyor! ‘Bizi bu hale düşürenler utansın’

Yayın tarihi: 26 Aralık 2021 Pazar 1:16 pm - Güncelleme: 26 Aralık 2021 Pazar 7:09 pm

Dolardaki artışla beraber zamlanan gıda ürünleri yurttaşları pazarlardaki atık sebze-meyveleri toplamaya dahi mecbur bıraktı. Bir pazarcı ‘Bizi bu hale düşürenler utansın’ diyerek isyan etti.

Doların 18 TL seviyelerinden 12 TL seviyelerine düşüşü henüz fiyatlara yansımadı. Yurttaşlar 200-300 liraya pazar arabalarını dolduramıyorken, Bağcılar Yenimahalle’de kurulan pazarda atık sebze-meyve toplayan bir kadın görüldü.

ANKA’da yer alan habere göre, bazı yurttaşlar pazarcının izniyle ezik ürünleri toplarken bazıları da yerdeki atıkları pazar arabasına koydu. Yurttaş, “Param yoktur, alamıyorum. Buradan yerden topluyorum kızım. Ne yapayım” derken pazarcı, “Bizi bu hale düşürenler utansın” diye konuştu.

YURTTAŞLAR PAZARDAN DAHİ ALIŞVERİŞ YAPAMAZ HALE GELDİ!

Yenimahalle’deki görüntü, market ve manavlara göre nispeten ucuz olan pazarlardan dahi alışveriş yapılamadığını ortaya koydu. 

Pazarcıdaki ezik domatesleri almak isteyen bir kadının pazarcıya boş cüzdanını göstererek izin istediği görüldü. “Para mara istemiyorum” diyerek uzattığı poşeti istediği gibi doldurabileceğini söyleyen pazarcı, yenilebilecek durumdaki domatesleri seçmesi konusunda da kadına yardım etti. Poşetini doldurma fırsatı bulan kadın ise şunları söyledi:

“Millette de yok bizde de yok. Bugüne çok şükür. Allah’ım bizden aşağısına da yardım etsin. 100 lira aldık, pazar sepetinin içerisini dolduramadık. Meyveyi alıyoruz, sebzeyi alamıyoruz; sebzeyi alıyoruz, meyveyi alamıyoruz. Üç, dört çocukla ne yapacaksın? (Domatesleri gösterip) bunu verenin kesesi bereketli olsun.”

“BİZİ BU HALE DÜŞÜRENLER UTANSIN”

Pazarcı, “Allah olmayana da versin inşallah. Allah bu milletin yardımcısı olsun. Başka bir şey demiyorum. Bizi bu hale düşürenler utansın” diye isyan etti.

Yaşlı bir kadın ise “Alacak gücüm yok, ne yapayım” dedi. Kadın, “Fiyatlardan memnun değilim. Nasıl memnun olayım kızım? Çöpten topluyorum. Param yoktur, alamıyorum. Buradan yerden topluyorum kızım. Ne yapayım” ifadelerini kullandı.

Pazarcıdan ‘zam gelecek’ şarkısı: Dolar olmuş 14 lira…