Yurttaşın Ayasofya isyanı: Türkiye’nin gerçek gündemi bu değil

Yayın tarihi: 22 Temmuz 2020 Çarşamba 11:48 pm - Güncelleme: 22 Temmuz 2020 Çarşamba 11:51 pm

Türkiye’nin gerçek gündeminin Ayasofya olmadığını belirten yurttaş ”Akşam 8’de pazara gidip çöp toplayanları, çöp konteynırlarında yemek arayanları konuşalım.” dedi. RTÜK’ün TELE1 ve Halk TV’ye verdiği sert bir dille eleştiren yurttaş ”Ben gerçekleri nereden öğreneceğim? Bu kanalları kapatırlarsa, televizyonun düğmesine basarsam adiyim.” dedi.

KRT TV’nin mikrofonuna konuşan bir vatandaş Ayasofya’nın statüsünün değiştirilmesinin Türkiye’nin gerçek gündemi olmadığını belirtti. Kovid-19 salgını, ekonomik sorunları ve işsizliği hatırlatan yurttaş, hükümeti sert bir dille eleştirdi.

”TÜRKİYE’NİN GERÇEK GÜNDEMİ BU DEĞİL”

Türkiye’nin ekonomik sorunların işaret eden vatandaş, önüne geçilemeyen işsizlik hakkında ”Gençler boş geziyor, üniversite mezunları işsiz. İbadetini her yerde yaparsın, namazını istersen kuru taşın üzerinde kılarsın.” diyen yurttaş, ”Çöpten yemek toplayan, akşam 8’de pazara gidip çöpleri toplayan insanları konuşalım.” dedi.

”GAZETECİLER İÇERİDE! TELE1 VE HALK TV’YE CEZA VERİLDİ”

Türkiye’de basının özgür olmadığını belirten yurttaş, ” A dediği zaman gazetecileri içeri alıyorlar, TELE1 ve Halk TV’ye ceza verildi. Ben gerçekleri nereden öğreneceğim? Eğer bu kanallar kapatılırsa, televizyonun düğmesine basarsam adiyim.” dedi.

Baro yürüyüşüne değinen vatandaş ”Avukatlar yerlerde sürükleniyor, bu insanlar yıllarca okuyup bir yerlere gelmişler. Bir kadın olarak ben utanıyorum, bayan avukatı yerlerde sürüklediler.” dedi.