Yurttaşı tekme tokat döven AKP’li Ünsal: Görüntülere ben de şaşırdım

Yayın tarihi: 16 Eylül 2021 Perşembe 11:15 am - Güncelleme: 8 Temmuz 2022 Cuma 9:48 am

Turgay Alıcı isimli yurttaşı tekme tokat döven Aksaray Sarıyahşi Belediye Başkanı AKP’li Fatih Ünsal, haberleri yalanladı. Ünsal, dayak görüntülerine kendisinin de şaşırdığını söyledi.

Kaçak olduğu tespit edilen yapıların müteahhitliğini yaptığı iddiasıyla gündeme gelen AKP’li Ünsal, aleyhine paylaşımları beğendiğini iddia ettiği Turgay Alıcı isimli yurttaşı tekme tokat dövdü. Dayak anına ilişkin görüntüleri “Elektrik kesintisi nedeniyle arızalandı” diyerek saklayan Ünsal, haberleri yalanladı. Kendisini “Görüntülerin ortaya çıkması beni de şaşırttı” diyerek savunan Ünsal, soruşturma açacağını söyledi.

“TANIK OLARAK BULUNDUM”

Sözcü’den Müslüm Evci’nin haberine göre, görüntülere rağmen Turgay Alıcı’yı dövdüğünü reddeden AKP’li Ünsal şunları söyledi:

“Bu olay zaten mahkemeye intikal etmiş bir olay. Ben orada tanık olarak bulundum ve süreç devam ediyor. Bu olay giriş katında yaşandı. Bu arkadaş küfür etmiş ve ardından da şoför ve zabıta ile aralarında arbede çıkmış. Ben de kavgayı ayırmaya gittiğimde zaten olan olmuştu. Görüntüleri ben de yeni izledim. Bu görüntüler bizde de yoktu ben de şaşırdım, nerden çıktı diye. Yarın bu görüntülerle ilgili soruşturma açacağım”

“AVUKATLIĞINI CHP OLARAK ÜSTLENECEĞİZ”

CHP Aksaray İl Başkanı Ali Abbas Ertürk, Ünsal’ın kaçak yapı, yolsuzluk gibi birçok iddiaya adının karıştığını söyledi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya çağrıda bulunan Ertürk, şu ifadeleri kullandı:

“1 sene önce yaşanan bir olay bu. Belediye başkanı suçu bastırmak için karşı tarafın kendisine saldırdığını söyledi. O süreçte de konuyla ilgili açıklama yapmıştık. Belediye başkanı o süreçte güvenlik kameralarını gizleyerek delilleri karartmaya çalıştı. Ama mahkemede hepsi ortaya çıktı. Turgay Alıcı’nın avukatlığını CHP olarak üstleneceğiz. Belediye başkanının yolsuzluk, kaçak yapı gibi iddialar var, onlarla ilgili de yargı sürçlerini de takip ediyoruz. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya çağrıda bulunuyoruz. İstanbul Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu elini arkasına bağladığı için soruşturma başlatıldı, şimdi vatandaşını döven kendi belediye başkanınız hakkında bir soruşturma açıp, görevden alacak mısınız?”

AKP’li Başkan kaçak çiftliğinde belediyenin araçlarını kullandı iddiası

AKP’li Ünsal, aleyhine paylaşım yapan yurttaşı tekme tokat dövdü!

NE OLMUŞTU?

Sarıyahşi’de yaşayan Turgay Alıcı isimli yurttaş, 16 Nisan 2020 tarihinde sahibini tanıdığı bir köpeğin aracını çizmesi üzerine jandarmaya başvurdu. Sarıyahşi Belediyesi’ne yönlendirilen Alıcı, durumu zabıta memuru Özgür Acar’a anlattı. Ardından alıcı ve Acar, birlikte Belediye Başkanı Fatih Ünsal’ın makamına çıktı.

Alıcı, burada durumu Başkan Ünsal’a anlattı. Başkan Ünsal, Alıcı’ya “Bir şey yapamayız” dedi. Başkan Ünsal, tam odadan çıkacağı sırada Alıcı’ya, S.E.’nin kendisi aleyhinde yaptığı sosyal medya paylaşımlarını neden beğendiğini sordu. Alıcı da “Arkadaşım olduğu için beğeniyorum” yanıtını verdi.

ANKA’dan Tamer Arda Erşin’in haberine göre, Belediye Başkanı Ünsal’ın şoförü Ahmet Özdemir, odadan çıkarken Alıcı’ya, “Beğeni ve yorumlarına dikkat et” diye seslendi. Alıcı tam belediye binasından çıkarken arkasından koşan Özdemir, onu kapıda yakaladı ve küfrederek tekme attı. Özdemir, Alıcı’yı darp ederken belediyenin kapısına Belediye Başkanı Fatih Ünsal ve zabıta memuru Özgür Acar, Belediye Meclis Üyesi Kemal Öztaş da geldi. Alıcı, burada tekme tokat dövüldü. Alıcı’nın burnu kırıldı, vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı.