Yurttaşa kuru ekmeği reva gören AKP’li vekilin, kebap ‘sefasına’ erişim engeli!

Yayın tarihi: 18 Aralık 2020 Cuma 8:46 pm - Güncelleme: 18 Aralık 2020 Cuma 8:46 pm

Meclis’te, yurttaşlar için ‘Kuru ekmek yiyorlarsa aç değillerdir” diyen AKP Denizli Milletvekili Şahin Tin’in faturasını belediyeye kestiği 220 TL’lik kebapçı hesabına erişim engeli getirildi.

AKP Denizli Milletvekili Şahin Tin’in yediği kebap fişlerini Denizli Çivril Belediye Başkanlığı’na yazdırdığına ilişkin haber Denizli 1. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla erişimden kaldırıldı.

Hakim Elif Çavdar Yalçın, haberin yayınlandığı gün olan 17 Aralık’tan bir gün sonra yapılan başvuruyu jet hızıyla değerlendirdi ve aynı gün haberin Şahin Tin’in “kişilik hakkını ihlal edici nitelikte bulunduğu değerlendirilmekle erişim engelleme talebi yönünden kabulüne dair” karar verdi.

Kuru ekmekle doyan halkın kuyruğu

Böylece “kuru ekmek yiyorsa aç değildir” sözleriyle gündeme yerleşen Denizli Milletvekili Şahin Tin’in yediği kebapları Denizli Çivril Belediye Başkanlığı’na yazdırarak belediyeye ödettiğini anlatan haberler yayından kaldırıldı.

soL’da yayınlanan haberlerin “erişim engelleme” maceralarına bir yenisi eklenirken, okurlara da yediği kebapları belediyeye ödeten milletvekillerinin kişiliklerini ve kişilik haklarını bir kez daha sorgulamak düştü.

AKP’nin halka bakışı Meclis’te tescillendi: Kuru ekmek yiyen aç değildir