Yurttaşa ‘Geber’ diyen Noğay’dan yaşlılara ısınamamış, kadınları hedef almış

Yayın tarihi: 10 Nisan 2020 Cuma 10:15 am - Güncelleme: 10 Nisan 2020 Cuma 10:20 am

“Çocuklarım aç” diyen yurttaşa “Geber” yanıtını veren İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Nail Noğay’ın 2003’te görev yaptığı huzurevinden ayrılırken de “Yaşlılara pek ısınamadım” dediği ortaya çıktı.

AKP’nin ‘imam hatipli’ bürokrat kadrosunda yer alan ve yurttaşa “Geber” dediği için görevden alınan İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Nail Noğay’ın Semiha Şakir Huzurevi’ndeki görevinden ayrılırken de rahatsız edici bir açıklama yaptığı ortaya çıktı.

‘Açız’ diyen vatandaşa ‘Geber’ cevabını veren, Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı görevden alındı

birgün’den Mustafa Mert Bildircin’in haberine göre huzurevinden Eyüp Çocuk Yuvası’na atanmasıyla ilgili konuşan Noğay, “Kısmet burasıymış. Yaşlılara pek ısınamadım. Çocukları çok severim. Yaşlılar sonuçlanan bir şey. Ama çocuğun geleceği var” ifadelerini kullandı.

KADINLAR DA HEDEFİNDE

Noğay’ın daha önce de CHP ve kadınlarla ilgili tepki çeken paylaşımlarda bulunduğu belirlendi. CHP için “Tam olarak görevleri vatana ihanettir” ifadelerini kullanan Noğay, kadınlar için ise “Kadın özgür olduğunda değil aile olduğunda mutludur” paylaşımında bulundu.

AKP’nin 18 yıllık iktidarında hemen her alanda ciddi bir kadrolaşmaya gittiğini ifade eden CHP Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, şöyle dedi: “Bu kadrolaşma her alanda gözümüze sokuldu. Kadrolaşma nedeniyle devletin belkemiği hasar gördü. En acı örneği ise 15 Temmuz’da yaşandı. Liyakatsizliğin ve kadrolaşmanın sonucunu vatandaşlarımız ağır şekilde yaşadı.”