Yurttaş Meclisi yola çıkıyor: Ülkeyi aydınlığa çıkarabiliriz

Yayın tarihi: 4 Haziran 2021 Cuma 2:52 pm - Güncelleme: 4 Haziran 2021 Cuma 2:55 pm

Türkiye gündemi her geçen gün değişmeye devam ederken, Yurttaş Meclisi herkesi bir araya getirmek, tartışmak ve çözüm yolu bulmak için kurulduğunu duyurdu.

Marmara Denizi’nde büyüyen müsilaj sorunu, Sedat Peker’in yanıtlanmayan iddiaları ve ekonomik kriz gibi birçok sorun Türkiye’nin gündemini meşgul ederken Yurttaş Meclisi kuruldu.

“Yurttaş Meclisi halkın mecrası ve mekanıdır. Her yurttaş kapısını açıp girebilir. Gelin yolumuzu hep beraber çizelim ve bu yolda hep beraber yürüyelim. Türkiye’yi ve dünyayı değiştirebiliriz.” ifadelerinin kullanıldığı açıklamanın tem metni şöyle:

“Ortaya saçılan mafya-devlet-derin devlet ilişkileri, aylardır ilerlemeyen aşı süreci, en küçük yeşil alana bile göz diken beton zihniyeti, işsizlik ve ekonomik kriz…

Sayılacak çok şey var. Bu sorunların hepsini yaşıyoruz, görüyoruz ve hepsine öfkeleniyoruz. Çoğu zaman bunlara nasıl karşı çıkmalı, nasıl müdahale etmeli diye düşünüp duruyoruz.

Hiç kimsenin heybesinde bu soruların kesin cevapları yok. Hep birlikte bu cevapların aranması ve ortaya çıkan cevaplara göre bir yolun yürünmesi gerekiyor. Bu sorulara en doğru yanıtlar ancak herkesin eşit söz hakkına sahip olduğu bir meclis ortamında verilebilir.

Yaşadıklarımız kısa vadeli olayların sonuçları değil. Bu meselelerin arkasında onlarca yıldır zenginlerin çıkarları için uygulanan neoliberal politikalar var. Sedat Peker çok uzun bir hikaye anlatıyor. Ekonomik krizin temeli onlarca yıl önce alınan kararlara dayanıyor. Marmara Denizi çok zamandır üzerine boşaltılan kirliliğin sonucu salya ile kaplanıyor. Yıllar yılı sürüp gelen bu sorunlara dur demek için, sürdürülebilir ve büyük bir itiraz ortaya koyabiliriz.

Kimse kendini bu büyük sorunların önünde yalnız hissetmesin. Bir araya gelirsek sorunları çözebiliriz. Halkın hep beraber olma gücünü var etmek üzere ilk adımı atabiliriz. Hukukun yerine mafyanın egemenliğini, derin devleti, doğanın göz göre göre yok edilmesini, işimizin ekmeğimizin elimizden alınmasını kabul etmiyoruz diyebiliriz. Bunlara karşı harekete geçmek de hem yurttaşlık hakkımız, hem de yurttaşlık görevimizdir.

Yurttaş Meclisi’nde herkesi ülkenin geleceğine yön vermek üzere konuşup tartışmaya, karar almaya ve karar aldıklarımızı uygulamaya çağırıyoruz. Sorunlarımızın çözümünü ancak hep beraber ve eşit hakla konuşacağımız bir zeminde bulabiliriz.

Yurttaş Meclisi halkın mecrası ve mekanıdır. Her yurttaş kapısını açıp girebilir. Gelin yolumuzu hep beraber çizelim ve bu yolda hep beraber yürüyelim. Türkiye’yi ve dünyayı değiştirebiliriz.”

Açıklamanın tamamını okumak için ve katılım formuna ulaşmak için tıklayın.