Yurdun dört bir yanında 23 Nisan coşkusu

Yayın tarihi: 23 Nisan 2022 Cumartesi 1:24 pm - Güncelleme: 23 Nisan 2022 Cumartesi 4:13 pm

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olan 23 Nisan yurdun dört bir yanında coşku ile kutlandı.

Törenlerin ve gösterilerin düzenlendiği 23 Nisan etkinlikleri şöyle:

İSTANBUL

İstanbul’da kutlamaların adresi Taksim olurken törene stanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Can, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şehitler anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı anıta çelenk sundu.

Ayrıca kentşn birçok noktasında ilk ve ortaokullarda gösteriler de düzenlendi. Öğrenciler farklı yörelerin kıyafetlerini giyerek dans gösterileri de yaptı.

İZMİR

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk konulması ile başladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, Garnizon Komutanı Orgeneral Ali Sivri, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, çok sayıda öğretmen, öğrenci ve ailelerin katıldığı törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar öğrenciler tarafından göndere çekildi.

ANKARA

TBMM’nin 102’nci açılış yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle 1’inci Meclis’te anma töreni düzenlendi. Törene TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile davetliler katıldı. 23 Nisan 1920’de TBMM’nin açılışında en yaşlı üye sıfatıyla Sinop milletvekili Şerif Bey’in yaptığı konuşmanın seslendirilmesi ile başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, daha sonra TBMM Tören Salonu’nda kutlamaları kabul etti. Bu törene de yüksek yargı organlarının başkanları, kabine üyeleri, TBMM başkanvekilleri, TBMM’de grubu bulunan partilerin başkanları ve grup başkanvekilleri, milletvekilleri, eski TBMM başkanları, kuvvet komutanları ve diğer yetkililer katıldı.

KARADENİZ BÖLGESİ

Karadeniz’de Trabzon, Ordu, Giresun, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt’ta, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Devlet erkanı 23 Nisan’da Anıtkabir’de: Erdoğan bu sene de yok