Yurdun dört bir yanında 23 Nisan coşkusu

Yayın tarihi: 24 Nisan 2020 Cuma 9:49 am - Güncelleme: 24 Nisan 2020 Cuma 9:52 am

Ankara’daki resmi törenin yanı sıra yurdun pek çok kentinde de sade, az protokolle resmi törenler düzenlendi. Çocuklar bu bayramı evlerinde, süsledikleri balkon ve camlarından balonlarla kutladı. Yurttan 100’üncü yıl ve 23 nisan manzaraları…

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği bayram olan 23 nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramının yanı sıra millet iradesinin tecelli ettiği Gazi Meclisin kuruluşunun da 100’üncü yıl dönümü.

23 nisan ve 100’üncü yıl coşkusu koronavirüs pandemisi sessizliğinde geçti. Ancak salgın nedeniyle bayramı evlerinde geçiren yurttaşlar ev ve apartmanların dış duvarlarına,balkonlarına ve pencerelerine Türk bayrağı, Atatürk posterleri ve balonlar astı.

Dev Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle donatılan kentlerin ana caddeleri görsel şölen oluşturdu.

Ankara’daki resmi törenin yanı sıra yurdun pek çok kentinde meydanlarda Atatürk anıtlarında tören düzenlendi.

İstanbul’da taksim Cumhuriyet Anıtı’nda tören düzenlendi.

Törene İstanbul vali yardımcısı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, İstanbul il milli eğitim müdürü ile siyasi parti temsilcileri katıldı.

Sosyal mesafe kurallarına uyularak yapılan törende, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından cumhuriyet anıtına çelenk bırakıldı.

İzmir’de bayram sabahı geçmiş yıllarda olan büyük coşku ve olağanüstü kalabalığın aksine sessizdi.

Salgın nedeniyle sokakları sakin olsa da yurttaşlar kırmızı beyaza bürüdükleri evlerinde 100’ncü yılı ve 23 Nisan’ı kutladı.

İzmir’de Haluk Levent konseri vardı

Levent, Körfez’de bir feribottan tüm İzmir’e şarkı söyledi. İzmirliler, Levent’e evlerinin ışıklarını açıp kapatarak eşlik etti.

Anadolunun dört bir köşesinde kent meydanlarında Atatürk anıtı önlerinde az sayıda protokol ile çelenk bırakıldı, saygı duruşu ve istiklal marşı ile bu özel gün kutlandı.

23 nisan, salgın nedeniyle çocuksuz kutlandı ancak onları evlerinde unutmayanlar da vardı…

Mersin Büyükşehir Belediyesi, dezavantajlı mahallelerde yaşayan 100 çocuğa 23 nisan hediyeleri ulaştırdı.

Hatay’ın Kırıkhan ilçesindeki çadırlarda kalan mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarına, balon, kek ve Türk bayrağı dağıtıldı.

Antalya’da balkonlardan bayrak sallayarak 23 nisan şiirleri okuyan çocuklar, renkli görüntüler oluşturdu.

Samsun’un Salıpazarı ilçe jandarma komutanlığı ekipleri, süslenen jandarma aracı ile evlerinde çocukları ziyaret etti, çocuklara oyuncaklar hediye edildi.

Erzurum’lu Bedirhan ise aldı sazı eline 23 nisan marşı söyledi.

Türk yıldızları ise 23 Nisan ve Meclisin açılışının 100. Yılını semada sergiledikleri özel gösterilerin videosu ile kutladı.

Türk Hava Kuvvetlerinin akrobasi timi Türk yıldızları paylaşımda, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz” sözlerine yer verildi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI, ÇEKTİKLERİ VİDEO İLE 23 NİSAN’I KUTLADI.

Hekimler ve sağlık çalışanları, çektikleri video ile başta kendi çocukları olmak üzere tüm çocukların bayramını kutlayarak, evde kalmalarını istedi.