Yunanistan’ın Türklere vize muafiyeti Atina’yı kapsıyor mu, nasıl uygulanacak?

Yayın tarihi: 7 Aralık 2023 Perşembe 3:19 pm - Güncelleme: 7 Aralık 2023 Perşembe 3:28 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Yunanistan ziyaretinde Yunanistan Başbakanı Miçotakis tarafından Türk vatandaşlarına 7 günlük kapıda vize verileceği açıklandı. Peki vizenin şartları neler? Kapıda vize hangi adalarda geçerli olacak?

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Yunanistan ziyareti gündem olurken yapılan görüşmelerde Türk vatandaşlarına verilecek vize de görüşüldü.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile beraber yaptığı açıklamada Yunan adalarında Türklere 7 günlük turist vizesi sağlanacağını söyledi. Miçotakis şunları dile getirdi:

“Vize meselesinde de daha yakın bir iş birliği konusunu ele aldık. Vize meselesinde Türk öğrenciler ve Avrupalı öğrenciler arasında muaf meselesini de ele aldık. 10 Yunan adasında Türk vatandaşlarının 7 gün vizesiz seyahat etmesi konusunda karar olarak ele aldık. Zaman uygun olduğunda kıta sahanlığı ve deniz sahası meselelerini de konuşmaya hazır olacağız.”

HANGİ ADALARI KAPSIYOR?

Yunanistan’ın Göçten Sorumlu Bakanı Dimitris Kairides’in açıklamasına göre anlaşma Limni, Midilli, Sakız, Sisam, Leros, Kalimnos, İstanköy, Rodos, Sömbeki ve Kasteloris adalarını kapsayacak.

HANGİ TARİHLERDE GEÇERLİ OLACAK?

Yunan bakan bu anlaşmanın sadece yaz aylarını kapsamadığını bütün bir yıl boyunca geçerli olacağını söyledi. Kairides, “Rodos’un sahip olduğu turizme sahip olmayan adaları ilgilendiriyor. Rodos da buna dahil olacak, ancak charter seferleri olmayan, uluslararası uçuşları bulunmayan, örneğin Midilli gibi Ağustos ayında sadece küçük bir aile turizmine sahip olan adaların faydalanacağı çok şey var” dedi.

Yunanistan’dan Türkiye’ye ‘ekspres vize’! 10 Yunan adasını kapsıyor

Kaynak: TELE1