Yunanistan’da yangın söndürme uçağı düştü! 2 pilot hayatını kaybetti

Yayın tarihi: 25 Temmuz 2023 Salı 3:41 pm - Güncelleme: 25 Temmuz 2023 Salı 7:38 pm

Hava sıcaklığının arttığı Yunanistan’da geçen hafta başlayan orman yangınları devam ediyor. Karistos bölgesinde alevlere müdahale eden Yunanistan’a ait yangın söndürme uçağı düştü. Uçakta bulunan iki pilot hayatını kaybetti.

Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte orman yangını haberleri de gelmeye başladı. Komşu ülke Yunanistan’da alevler yükselmeye devam ediyor. Orman yangınları ve söndürme çalışmalarının sürdüğü Karistos bölgesinde alevlere müdahale eden Yunanistan’a ait yangın söndürme uçağı düştü. Uçakta bulunan iki pilot hayatını kaybetti.

3 GÜNLÜK YAS İLAN EDİLDİ

Yunanistan Hava Kuvvetleri Komutanlığından yapılan açıklamada, CL-215 tipi uçağın bugün saat 14.52’de yangına havadan yapılan mücadele sırasında Platanistos bölgesinde düştüğü belirtildi. Açıklamada, kazada 34 yaşındaki pilot Hristos Mulas ve 27 yaşındaki yardımcı pilot Periklis Stefanidis’in hayatını kaybettiği kaydedildi. Kaza nedeniyle Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias’ın kararıyla, Yunan Silahlı Kuvvetlerinde 27 Temmuz’a kadar üç günlük yas ilan edildi. Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis de yarınki Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) ziyaretini erteledi.

ÇOK SAYIDA EV VE OTEL TAHLİYE EDİLDİ

Rodos Adası’ndaki orman yangını 8’inci gününe girdi. Büyük korkuya neden olan ve rüzgarın etkisiyle büyümeye devam eden yangın nedeniyle çok sayıda ev ve otel tahliye edildi.

Hatay’da orman yangını!