Yunanistan’da karda mahsur kalan binlerce kişiye tazminat ödenecek

Yayın tarihi: 25 Ocak 2022 Salı 3:10 pm - Güncelleme: 25 Ocak 2022 Salı 3:13 pm

Atina’da kar yağışı nedeniyle dün binlerce kişinin mahsur kaldığı çevre yolunun işletmeci şirketi, sürücülere 2 biner euro tazminat ödemeyi kabul etti.

Yunanistan’ın başkenti Atina’yı diğer kentlere bağlayan Attiki Odos otoyolunda yaklaşık 12 saat mahsur kalan araçlara otoyol şirketi tarafından 2 biner Euro tazminat ödenmesi talimatı verildi.

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Çevre ve Enerji Bakanı Kostas Skrekas, İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanı Hıristos Stylianidis, Devlet Bakanları George Gerapetrokos, Pro Gefetrokos ve Hükümet Sözcüsü Giannis Oikonomou’nun katıldığı toplantıda yaklaşık 1200 aracın ve yüzlerce kişinin yaklaşık 20 saat mahsur kaldığı belirtildi.

Başkent Atina’nın ana arterlerinden biri olan otoyolda yaşanan afet uluslararası kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Toplantıda, Attiki Odos otoyolunu işleten şirket tarafından araç başına 2 bin Euro tazminat ödenmesi kararlaştırıldı.

Sözcü’nün haberine göre, talimatı Başbakan Miçotakis’in verdiği otoyolu işleten özel şirket yetkililerinin ise bu ödemeyi kabul ettiği belirtildi.

NE OLMUŞTU?

Yunanistan’ın başkenti Atina’yı diğer kentlere bağlayan Attiki Odos otoyolunun 55 kilometrelik bölümünde dün saat 12.00’den itibaren başlayan yoğun kar yağışı nedeni ile yaklaşık 1200 araç mahsur kalmıştı. Araçların kurtarılması için ordu göreve çağrılmış, mahsur kalanların yardımına askerler koşmuştu.

İstanbul’da hayat durdu: Yollar kapandı, çatı çöktü, özel araçlar yasaklandı