Yunanistan’da 6.0 büyüklüğünde deprem

Yayın tarihi: 27 Eylül 2021 Pazartesi 9:29 am - Güncelleme: 27 Eylül 2021 Pazartesi 5:41 pm

Yunanistan’ın Girit Adası açıklarında bir deprem meydana geldi. Avrupa Sismoloji Merkezi, depremin büyüklüğünü 6.0 olarak duyurdu.

Yunanistan’ın Girit Adası açıklarında şiddetli bir deprem meydana geldi. Merkez üssü Girit’in güneyindeki Arvis bölgesi olan depremin tüm adada hissedildiği aktarıldı.

Avrupa Sismoloji Merkezi, depremin büyüklüğünü 6.0, AFAD 5,7, Kandilli Rasathanesi ise 6,0 olarak duyurdu. Avrupa Sismoloji Merkezi (EMSC), depremin derinliğinin 2 km olduğunu ve karada meydana geldiğini açıkladı.

Yunan devlet ajansı AMNA’nın haberine göre, Girit’teki Arkalohori köyünde bulunan Profitis İlias kilisesinin bakım çalışmalarında görevli bir kişinin cesedi, depremde yıkılan kilisenin enkazından çıkarıldı.

Enkaz altında kalan bir başka işçinin ise kurtarıldığı kaydedildi. Patsideros köyünde yıkılan evinin enkazı altında kalan bir kişinin daha kurtarıldığı bildirildi. Bölgede yıkılan başka binalar ve dokuz yaralı olduğu da aktarıldı.

İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanı Hristos Stilianidis başta olmak üzere yetkililer ve kurtarma ekiplerinin bölgeye gideceği kaydedildi.

Öte yandan bölgede artçı sarsıntılar da devam ediyor. EMSC’nin son verilerine göre, Yunanistan’ın Crete kentinde 4,5 büyüklüğünde bir deprem daha gerçekleşti.