Yunanistan sınırında taciz ateşi

Yayın tarihi: 5 Haziran 2020 Cuma 9:54 am - Güncelleme: 5 Haziran 2020 Cuma 9:59 am

Yunanistan sınırında 10-12 kişilik askeri kamuflajlı bir grubun Meriç Nehri’ndeki Polis Özel Harekat botuna taciz ateşi açtığı öğrenildi. Edirne Valiliği’nin yaptığı açıklamaya göre, Türkiye tarafından havaya uyarı ateşi açıldı.

Türkiye’nin Avrupa’ya karşı bir koz olarak kullandığı göçmenlerin Yunanistan tarafından geri itilmesine karşı Türkiye tarafından sınır hattına özel harekat polisleri konuşlandırılmıştı. Valiliğin açıklamasına göre, polislere Yunanistan tarafından taciz ateşi açıldı.

Soylu: 1000 Özel Harekat polisini Meriç boyuna gönderiyoruz

“HAVAYA UYARI ATEŞİ AÇTIK”

Edirne Valiliği’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, şöyle denildi: “04.06.2020 perşembe günü saat 17. 30 sıralarında, ilimiz Meriç ilçesi Başyurt Hudut Karakolu Rahmanca köyü mülki sınırları içinde, polis özel harekat unsurlarımızca Meriç Nehri’nde botla devriye görevi ifa edilirken, nehrin ülkemiz sınırı kısmında ağaç köklerine takılı bir göçmen şahsa ait ceset görülüp fotoğraf ve video çekimi yapılırken Yunanistan tarafından 10-12 kişilik askeri kamuflajlı bir grup tarafından polis özel harekat botumuza yönelik taciz ateşi açılmış, görevli personelimizin hemen pozisyon alıp havaya uyarı ateşi açması sonrasında taciz atışı son bulmuştur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Yunanistan Meriç kıyısına dikenli ve jiletli tel çekiyor

Yunan ve Alman basınında Meriç Nehri üzerindeki bir adacığın Türkiye tarafından “işgal” edildiği iddiaları nedeniyle bir süredir gerginlik devam ediyordu.

Türkiye ve Yunanistan arasındaki Meriç gerilimi