Yunanistan sınır güvenliğini artırıyor

Yayın tarihi: 28 Mayıs 2020 Perşembe 2:07 pm - Güncelleme: 28 Mayıs 2020 Perşembe 2:07 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Avrupa’ya karşı koz olarak kullandığı göçmenler uzun bir süre Avrupa’ya geçebilmek Yunanistan sınırında beklemişlerdi. Yunanistan’ın Türkiye ile kara sınırına “olası bir göçmen akışını önlemek üzere” cuma gününe kadar 400 polis memuru göndereceği öğrenildi.

Yunanistan polis teşkilatı sözcüsü Thodoros Chonopoulas’tan elde edilen bilgilere göre, karar, iki ülkenin kara sınırını belirleyen “Meriç Nehri kıyılarında polis devriyesini güçlendirmek için önlem olarak” alındı.

Evros ilini ziyaret eden Yunan bakan Michalis Chrisochoidis ise basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Bizi endişelendiren olağandışı bir durum yok, biz her zaman güvenliğimiz için endişeliyiz” şeklinde konuştu.

Chrisochoidis, 400 polisin Evros’ta küresel salgın öncesi olduğu gibi konuşlandırılacağını söyledi.

Yunanistan Milli Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulo, önceki gün özel bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, Covid-19 salgını sonrası Türkiye’den yeni bir göçmen akışının yaşanma olasılığından bahsetmişti.

İki komşu ülke arasında en son gerilim, Meriç nehrindeki Ferre Kupürü bölgesinde yaşanmıştı. Atina yönetimi bölgede Türk askerinin varlığına yönelik iddialar nedeniyle Türkiye’ye nota vermişti.

Ankara yönetimi de Atina’nın bu bölgede tel çit inşa edeceğini duyurmasının ardından bir nota vererek “kara hududunun ihlal edilmemesini” istediğini belirtmişti.