Yunanistan Savunma Bakanı: Türkiye’yi bizden uzak tutan şey askeri gücümüz

Yayın tarihi: 4 Haziran 2022 Cumartesi 9:30 am - Güncelleme: 4 Haziran 2022 Cumartesi 9:30 am

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos, yaptığı açıklamada AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirdi. Panagiotopoulos, “Erdoğan ne zaman ülkesinde sorunla karşılaşsa ya da tehdit altında hissetse gerilimi artırıyor” dedi.

Erdoğan’ın “Benim için Miçotakis diye birisi yok” sözlerinin ardından Türkiye-Yunanistan ilişkileri arasındaki gerilim artmaya devam ediyor. Yunanistan’dan bir açıklama da Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos tarafından yapıldı.

Panagiotopoulos, Yunan Manifesto Gazetesi’ne konuştu. Verdiği demeçte Erdoğan’ı eleştiren Savunma Bakanı, “Erdoğan ne zaman ülkesinde sorunla karşılaşsa ya da tehdit altında hissetse gerilimi artırıyor. Erdoğan’ın açıklamaları Yunanistan’ın uluslararası kamuoyunda sunduğu savları güçlendiriyor” dedi.

“AGRESİF SÖZLER DİYALOĞUN İSTİKRARINI BOZUYOR”

Yunan bakan, “Biz iletişim kanallarını kesmedik fakat diyalog agresif sözler ve provokatif davranışlar diyaloğun istikrarını bozuyor” diye konuştu. Bakan, “Türkiye Cumhurbaşkanı şunu anlamalı, Yunanistan egemenlik haklarının savunmasından taviz vermeyecektir” diterek sözlerine devam etti.

“TÜRKİYE’Yİ BİZDEN UZAK TUTAN ŞEY ASKERİ GÜCÜMÜZ”

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos’un ‘askeri çatışma’ sözleri dikkat çekti. Panagiotopulos açıklamasında, “Türkiye Yunanistan ile askeri çatışmaya girerse ağır sonuçları olacağının farkında. Bizim savunma güçlerimiz tüm zamanların en yüksek seviyesinde, tamamen hazırız. Türkiye’yi bizden uzak tutan şey askeri gücümüz çünkü onlar ağır sonuçların farkında” ifadelerini kullandı.

Miçotakis’ten Erdoğan’a yanıt: Yunanistan’ın egemenliğini savunacağım