Yunanistan Parlamentosu eşcinsel evliliği kabul etti

Yayın tarihi: 16 Şubat 2024 Cuma 9:54 am - Güncelleme: 16 Şubat 2024 Cuma 9:54 am

Yunanistan Parlamentosu’nda eşcinsel evliliklere ve eşcinsel çiftlerin çocuk edinmesine imkan veren yasa tasarısı onayladı.

Yunanistan Parlamentosu, evliliğin iki farklı cinsiyet arasında olduğuna dair medeni kanun maddesini değiştirdi. 176 milletvekilinin oyuyla kabul edilen değişiklikle birlikte eşcinsel çiftler evlenebilecek ve evlatlık edinebilecekler.

Yasa tasarısına, açık oylamada 76 milletvekili hayır oyu kullanırken, 2 milletvekili çekimser oy kullandı. 46 milletvekili ise oylamaya katılmadı.

YUNANİSTAN KOMÜNİST PARTİSİ DESTEK VERMEDİ

İktidardaki Yeni Demokrasi Partisi’nin tüm milletvekilleri yasaya evet oyu vermezken, tasarı parti içi tartışmalara da neden oldu.

Yasa tasarısına muhalefetin sol partilerde temsil edilen milletvekillerinin çoğu destek verdi. Bazı sol parti milletvekilleri ise oylamaya katılmamayı tercih etti.

Yunanistan Komünist Partisi (KKE) ise evlat edinmelere imkan tanıyacağı gerekçesiyle yasa tasarısına destek vermedi.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, oylamanın ardından sosyal medyada yaptığı paylaşımda, “Bugün Yunanistan, Avrupa Birliği’nin (AB) evlilikte eşitlik prensibini yasalaştıran 16’ıncı ülkesi oldu. Gururluyuz çünkü oy verdiğimiz yasa tasarısı insan hakları açısından bir dönüm noktasıdır ve günümüz Yunanistan’ını yansıtmaktadır: Avrupa değerlerine bağlı, ilerici ve demokratik bir ülke” ifadesini kullandı.

Survivor şampiyonu eşcinsel olduğunu açıkladı! Sevgilisiyle fotoğrafını paylaştı

Yunanistan Parlamentosu’nda eşcinsel evliliklere ve eşcinsel çiftlerin çocuk edinmesine imkan veren yasa tasarısı onayladı.

Kaynak: TELE1