Yunanistan Başbakanı’ndan Türkiye’yi hedef alan sözler

Yayın tarihi: 18 Mayıs 2022 Çarşamba 9:07 am - Güncelleme: 18 Mayıs 2022 Çarşamba 9:07 am

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, ABD’de yaptığı konuşmada İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliklerine destek verdiklerini söylerken Türkiye’yi hedef alan bir konuşma yaptı.

ABD Başkanı Biden ile Beyaz Saray’da görüşen Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, görüşmenin ardından ABD Kongresi’ne yaptığı konuşmada Türkiye’yi hedef aldı. Miçotakis konuşmasında, “Buradan tüm otoriter liderlere bir mesaj göndermeliyiz. Bu nedenle son 48 yıldır bizi rahatsız eden bir konuya dikkat etmenizi rica ediyorum. Türkiye’nin işgali ve Kıbrıs’ın bölünmesi…” ifadelerini kullandı.

KIBRIS MESELESİNİ AÇTI

Miçotakis kongreye yaptığı konuşmada, :”Buradan tüm otoriter liderlere bir mesaj göndermeliyiz. Bu nedenle son 48 yıldır bizi rahatsız eden bir konuya dikkat etmenizi rica ediyorum. Türkiye’nin işgali ve Kıbrıs’ın bölünmesi… İki devletli çözümü ve Kıbrıs’ın bölünmesini kabul etmeyeceğiz. Yunanistan her zaman komşularına dostluk eli uzatır ancak komşularımızla olan anlaşmazlıklarımızı çözmek için uluslararası hukukta tek bir çerçeve vardır. Ulusal egemenliğimizi ve egemenlik haklarımızı ihlal eden hiçbir eyleme izin vermeyeceğiz. Buna adalarımız üzerinde yapılan ihlal uçuşları da dahil. Bu yüzden bölgeye askeri teçhizat tedariki konusunda karar verirken, NATO’nun güneydoğu kanadındaki istikrarsızlık riskini göz önünde bulundurmanızı rica ediyorum” dedi.

Miçotakis, İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliklerine destek verdiklerini de söylerken, Ukrayna-Rusya savaşında Putin’in karşısında olduklarını belirtti.