Yunan Dışişleri’nden “füze” yanıtı

Yayın tarihi: 12 Aralık 2022 Pazartesi 5:44 pm - Güncelleme: 12 Aralık 2022 Pazartesi 5:51 pm

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias, Erdoğan’ın “Atina’nın füzelerden korktuğuna” yönelik sözlerini “Kuzey Kore tavırları” olarak değerlendirerek, “Kuzey Atlantik İttifakı’na giremez ve girmemeli” dedi.

Yunanistan provokasyonlarını Rodos’ta sürdürdü!

Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları toplantısına katılmak için Brüksel’e giden Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dünkü ‘füze’ konulu açıklamalarına tepki gösterdi.

AP’nin aktardığına göre Dendias, bir NATO üyesinin müttefik Yunanistan’a karşı bir füze saldırısı tehdidi yapmasının kabul edilemez olduğunu ve kınama gerektirdiğini söyledi.

Erdoğan’ın yaklaşımını “Kuzey Kore tavırları” olarak değerlendiren Yunan bakan, NATO’yu kastederek, “Kuzey Atlantik İttifakı’na giremez ve girmemeli” dedi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Erdoğan, dün Samsun’da düzenlenen Samsun Gençlik Buluşmaları’nda yaptığı konuşmada, savunma sanayi üretimine değinmiş şu ifadeleri kullanmıştı:

“Artık biz bize yetiyoruz, F-16’nız var ama mühimmatınız olmasaydı ne yapardınız? Ama şimdi F-16’nın mühimmatını biz yapıyoruz. Özellikle SİHA’larda yapıyoruz. Şimdi artık füzelerimizi yapmaya başladık, bu üretim Yunan’ı ürkütüyor. TAYFUN diyorsun, Yunan ürküyor, ‘Atina’yı vurur’ diyor. E vuracak tabii, sen rahat durmazsan sen Amerika’dan adalara bir şeyler almaya çalışırsan Türkiye gibi bir ülke herhalde armut toplamayacak bir şeyler yapması lazım”