Yunan adalarına kapıda vize uygulaması başladı

Yayın tarihi: 2 Nisan 2024 Salı 1:11 am - Güncelleme: 2 Nisan 2024 Salı 1:11 am

Türk vatandaşları için Yunan adalarına bir haftalık kapıda vize uygulaması başladı. 60 euro karşılığında verilecek vize 7 güne kadar geçerli olacak.

Türkiye kıyılarına yakın olan Yunan adalarına kapıda vize ile kolayca girmek artık mümkün. Daha önce yunan adalarına günübirlik gitmek için bile Schengen vizesi gerekirken artık vatandaşlar kapıda vize alabilecek.

Türkiye ile Yunanistan arasında başlayan yumuşama sonrası bir haftalık kapıda vize uygulamasında anlaşılmıştı. 10 Yunan adasında geçerli olacak uygulama kapsamında Türk vatandaşları 60 avro ödeyerek bir haftaya kadar adaları ziyaret edebilecek. DW Türkçe’nin haberine göre sadece girişte pasaport kontrolü ve parmak izni kaydı alınacak. Yunanistan AB içi serbest dolaşım bölgesi Schengen’e dahil olmasına rağmen, Türk vatandaşlarının Schengen vizesi başvurusunda bulunmaları gerekmeyecek.

Uygulamanın geçerli olduğu adalar Rodos, Midilli, Limni, Sakız, Sisam, İleryoz, Kalimnos, İstanköy, Sömbeki ve Meis olarak açıklandı. Bazı küçük adalarda kapıdan vize uygulamasının Haziran ayında başlatılması planlanıyor.

İDO Yunan adaları seferlerine başlıyor! İşte tarih ve gerekenler

Kaynak: TELE1