Yüksekdağ: Nerede olursak olalım haklılığımızın nefesi suçluların ensesinde olacak

Yayın tarihi: 10 Ocak 2021 Pazar 4:19 pm - Güncelleme: 10 Ocak 2021 Pazar 4:19 pm

Cezaevinde tutuklu bulunan Figen Yüksekdağ, “Nerede olursak olalım, içeride ya da dışarıda, haklılığımızın nefesi gerçek suçluların ensesinde olacaktır.” dedi.

4 Kasım 2016’dan bu yana Kandıra F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Kobani iddianamesinin kabul edilmesinin ardından sosyal medya hesaplarından avukatları aracılığıyla mesajını gönderdi.

Yüksekdağ, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Kobanê iddianamesi açıklanmış. Ne söylerseniz söyleyin, ne yaparsanız yapın Kobanê, büyük insanlık yürüyüşünde bir tarihtir. O tarihin altında kalacaksınız. Nerede olursak olalım, içeride ya da dışarıda, haklılığımızın nefesi gerçek suçluların ensesinde olacaktır.”

NE OLMUŞTU?

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ‘Kobani iddianamesi’ Ankara 22’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede aralarında HDP eski Eş Genel Başkanları Figen Yüksedağ ve Selahattin Demirtaş’ın da olduğu 108 kişi için “devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozma” ve 37 kez “insan öldürme” başta olmak üzere çeşitli suçlardan cezalar isteniyor.

Kobani iddianamesi kabul edildi