Yüksek Şehir Plancısı Ayşe Yıkıcı Kanal İstanbul için tarih verdi

Yayın tarihi: 7 Nisan 2021 Çarşamba 2:26 pm - Güncelleme: 7 Nisan 2021 Çarşamba 2:26 pm

Yüksek Şehir Plancısı Ayşe Yıkıcı, Kanal İstanbul için inşaat çalışmalarının 25 Nisan’da başlayacağını iddia etti. Yıkıcı bu tarihten önce vatandaşların itiraz etmeleri gerektiğini söyledi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kanal İstanbul’un temelinin yaz aylarında atılacağını söyledi. İBB’nin sık sık uyarı yaptığı Kanal İstanbul için Yüksek Şehir Plancısı Ayşe Yıkıcı da tarih verdi. Yıkıcı, Kanal İstanbul’un inşaatı için ilk girişimin 25 Nisan’da yapılacağını ileri sürdü. Kanal İstanbul için yapılan plan değişikliklerine karşı olan vatandaşların ise 24 Nisan’a kadar e-posta veya dilekçeler ile itiraz yapmaları gerektiğini söyledi.

“İMARA AÇILACAK”

ÇED raporunun hızlıca onaylandığını söyleyen Yıkıcı, “İnşaata başlamak için kaynak arıyorlar. 25 Nisan itibariyle aslında hedeflerini tamamen gerçekleştirmiş olacaklar. İmara da açmış olacaklar. Tamamen bir rant yaratma projesi. Temelde doğa talan yıkım projesi, insanları hayvanları ve tüm yaban hayatı yerinden etme projesi olarak görmek gerekir.

ÇAĞRI YAPTI

Kanal İstanbul Projesi’ne ilişkin daha önce askıya çıkarılan ve vatandaşların itirazlarını sunduğu çevre düzeni ve imar planı değişiklikleri güncellemelerle birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanarak yeniden askıya çıktı. Yüksek Şehir Plancısı Ayşe Yıkıcı, imar planlarındaki değişikliklere karşı olan vatandaşları 24 Nisan tarihine kadar plana itirazlar etmeye çağırdı.