YSP yüzlerce sandığa itiraz etti! “Başvuru yaptığımız yanlış girişlerin hepsi düzeltildi”

Yayın tarihi: 16 Mayıs 2023 Salı 5:51 pm - Güncelleme: 16 Mayıs 2023 Salı 7:06 pm

Yeşil Sol Parti(YSP)’nin özellikle doğu illerinde aldığı oyların maddi hata ile Milliyetçi Hareket Partisi(MHP)’ne yazıldığı tespit edilmesi üzerine bu sandıklara itiraz edildi. Şu ana kadar YSP’nin binden fazla sandığa itiraz edildiği kaydedildi. YSP YSK Temsilcisi Tiryaki, “Henüz herhangi bir kentte milletvekili dağılımına etki eden bir sonuç elde edebilmiş değiliz. Çalışmalar sürüyor” dedi.

Milletvekilliği seçimleri sonrası YSK’da itiraz süreci devam ediyor. Buna göre, Yeşil Sol Parti(YSP)’nin oylarının şu ana kadar Şırnak, Hakkari, Urfa, Batman, Mardin ve Diyarbakır’daki 12 farklı sandıkta çoğunlukla YSK’da Milliyetçi Hareket Partisi(MHP)’ne diye yazıldığı tespit edildi.

YSP’nin şu ana kadar binin üzerinde sandığa itiraz ettiği kaydedildi.

“HENÜZ MİLLETVEKİLİ DAĞILIMINA YANSIYAN SONUÇ YOK”

YSP YSK Temsilcisi Mehmet Rüştü Tiryaki ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada itiraz ettikleri sandık sonuçlarının düzeltilerek sisteme girildiğini ve çalışmaların devam ettiğini belirtti. Tiryaki şunları söyledi:

“Henüz herhangi bir kentte milletvekili dağılımına etki eden bir sonuç elde edebilmiş değiliz. Çalışmalar sürüyor. Başvuru yaptığımız yanlış girişlerin hepsi düzeltildi. Sisteme girerken bir kötü niyet var mı bunu söyleyecek bir delimiz yok. 193 bin sandıktaki bütün sonuçları inceleyeceğiz ve her bir oyumuza sahip çıkacağız”

Yeşil Sol Parti: YSK bu sahtekarlığı derhal düzeltmeli!