Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, 31 Mart Pazar günü yapılan yerel seçimlerin nihai sonuçlarını açıkladı.

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin kesin sonuçlarını açıkladı. Yener, itiraz üzerine yeniden seçim yapılacak yerleri duyurdu.

34 siyasi partinin katıldığı yerel seçimlerinin kesin seçim sonuçlarını açıklayan Yener, “Münferit bazı hadiseler dışında seçimler huzur ve güven içerisinde yapılarak sonuçlandırılmıştır. Seçime katılan siyasi parti temsilcileri seçim sonuçlarını başkanlığımızda canlı olarak sunulan ekran üzerinden takip etmişlerdir. ”

Yener, “Kesin sonuçlarının ilanıyla birlikte tutanaklar internet sitemizde ıslak imzalı olarak tüm vatandaşlarımızın erişimine açılacaktır. 31 Mart 2024 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrasında yapılan itirazlar üzerine 2 Haziran 2024 tarihinde Aksaray-Güzelyurt, Kayseri-Pınarbaşı, Şanlıurfa-Hilvan ilçeleri ile Sivas-Yıldızeli- Güneykaya, Tunceli-Mazgirt-Akpazar, Kırklareli-Lüleburgaz-Büyükkarıştıran ve Aksaray-Merkez-Sağ beldelerinde seçimler yenilenecektir.” ifadelerini kullandı.

Yener’in açıklamalarının devamı şu şekilde:

“Büyükşehir belediye başkanlığı seçiminde katılım oranı yüzde 78.1 2 olarak gerçekleşmiştir. 30 büyükşehirde AK Parti 12, YRP 1, DEM 3, CHP 14 büyükşehir belediye başkanlığı kazanmıştır.

Yapılan seçimlerde en düşük büyükşehir belediye başkanlığında yüzde 67.34 ile Diyarbakır, il belediye başkanlığında yüzde 59.63 ile Bingöl, ilçe belediye başkanlığında yüzde 59.76 ile Diyarbakır Bağlar olmuştur.

Katılımın yüksek olduğu yerler ise büyükşehir belediye başkanlığında yüzde 84.97 ile Manisa, il belediye başkanlığında yüzde 83.44 ile Artvin oldu.”

CHP’nin Hatay’da ‘tam kanunsuzluk’ itirazını reddeden YSK’nın gerekçesi ortaya çıktı