YSK heyeti deprem bölgesine gidiyor

Yayın tarihi: 27 Şubat 2023 Pazartesi 9:02 am - Güncelleme: 27 Şubat 2023 Pazartesi 9:02 am

Yüksek Seçim Kurulu tarafından oluşturulan bir heyet seçmenin durumu ve seçim güvenliğine ilişkin bir rapor hazırlamak üzere deprem bölgesini ziyaret edecek.

Kahramanmaraş merkezli, 11 ili yıkan depremlerin ardından ‘seçim ertelemesi’ konularının gündeme gelmesiyle tartışma büyüdü. Muhalefet partilerinden seçimin zamanında yapılması gerektiğine yönelik açıklamalar yapılırken Yüksel Seçim Kurulu’ndan (YSK) bir hamle geldi.

YSK’nin oluşturduğu bir heyetin, bölgenin şartlarını yerinde gözlemlemek için depremden hasar gören illerde incelemede bulunmak üzere depremden etkilenen 11 ili ziyaret edeceği bildirildi.
TRT Haber’in aktardığı bilgiye göre, depremzede seçmenin durumu, diğer illere tahliye edilenler, seçim güvenliği başta olmak üzere heyet tarafından bir rapor hazırlanacak. Söz konusu rapor YSK’da ele alınacak. Deprem bölgesinde yaşayanların seçimde nerelerde oy kullanacağı YSK yetkililerinin bölge ziyaretleri sonrasında netlik kazanacak.

Öte yandan depremzedelerin yerleştirildiği çadır kentlerde oy kullanılması, oy sandıkları için konteynerler oluşturulması gündeme gelebilecek. Oy kullanılamayacak bölgelerde yakın sandıkların birleştirilmesi de seçenekler arasında.

Yüksek Seçim Kurulu, seçim sürecinde değişen ihtiyaçlara göre mevzuat değişikliğine gidebilecek. Seçmen kütüğündeki güncellemeler takip edilecek. AFAD çalışanları ile deprem gönüllülerinin bulundukları ilde oy kullanmalarına yönelik genelge çıkarılabilecek.

Büyük ayıp! Depremzedelere yerde protokole masada yemek verdiler