YSK, CHP’nin Bodrum adayı için yapılan itirazı reddetti

Yayın tarihi: 27 Şubat 2019 Çarşamba 6:54 pm - Güncelleme: 27 Şubat 2019 Çarşamba 6:56 pm
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Muğla İl Seçim Kurulu tarafından adaylığı düşürülen CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Mustafa Saruhan için yapılan itirazı reddetti. Böylelikle Saruhan’ın adaylığının düşmesi kesinleşti. CHP’nin, 2 Mart’a kadar yeni bir ismi İlçe Seçim Kurulu’na bildirmesi gerektiği bildirildi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Muğla İl Seçim Kurulu tarafından adaylığı düşürülen CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Mustafa Saruhan için yapılan itirazı reddetti.

Böylelikle Saruhan’ın adaylığının düşmesi kesinleşti. CHP’nin, 2 Mart Cumartesi gününe kadar Bodrum Belediye Başkan adaylığı için yeni bir ismi İlçe Seçim Kurulu’na bildirmesi gerektiği bildirildi.

ADAYLIĞININ DÜŞÜRÜLMESİNE NEDEN OLAN CEZALAR

Mustafa Saruhan, adaylığının düşmesine neden olan cezaları şöyle anlattı:

“Birincisinde, bir inşaata olan 40 santimetrelik fazlalık nedeniyle belediye burayı mühürlüyor. Ancak fiziki şartlar nedeniyle yıkımı gerçekleştirilemiyor ama sahibi de tadilat projesi vererek mevzuata uygun hale getiriyor. ‘Neden yıkılmadı, müsaade edildi’ denilerek, ceza verildi. İkinci ceza ise belediye mülkünün yanlış kullanımı ile ilgili. Üçüncüsü ise Yalıkavak Mahallesi’nde gençler ve çocukların yelken sporu yapması için yaptığımız Kayıkhane Tesisi’dir. Yelken sporunu sevdirmek için yaptık. Uzun süre şikayet olmadı, zaman aşımına uğramıştı. Ama bir baktık ki 2011 ve 2012 yılında karşımıza çıktı. Dediğim gibi bu davalar bugün olsaydı İmar Barışı ile düşecekti.”