YSK açıkladı: 19 parti seçime katılabiliyor
30 Mart 2021 Salı
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 6 Haziran’da Afyonkarahisar/Güney Beldesi Belediye Başkanlığı ve Belediye Meclis Üyeliği için yapılacak seçim nedeniyle aldığı karar kapsamında, 19 siyasi partinin seçime katılabilecek koşulları taşıdığını açıkladı.
Yüksek Seçim Kurulu, köy statüsünden belde statüsü kazanan Güney beldesindeki belediye başkanlığı ve meclis üyeliği seçimine yönelik kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, beldede belediye başkanlığı ve meclis üyeliği seçimi, 6 Haziran’da ara seçimlerle birlikte yapılacak.
SOL PARTİ VE DEVA VAR, GELECEK YOK
YSK’nın Ocak ayında yayımladığı listeye ek olarak gerekli yeterlilikleri sağlayan SOL Parti ve DEVA Partisi’nin seçimlere katılabileceğine karar verildi. Listede, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kurduğu Gelecek Partisi’nin yer almaması dikkat çekti.
Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan YSK kararına göre, seçime katılma yeterliliği taşıyan siyasi partiler şöyle: Adalet ve Kalkınma Partisi, Anavatan Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Büyük Birlik Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Demokrasi ve Atılım Partisi, Demokrat Parti, Demokratik Sol Parti, Genç Parti, Halkların Demokratik Partisi, Hür Dava Partisi, İyi Parti, Milliyetçi Hareket Partisi, Muhafazakar Yükseliş Partisi, Saadet Partisi, Sol Parti, Türkiye Komünist Partisi, Vatan Partisi ve Yeniden Refah Partisi.
Benzer Haberler
AKP çekirdek seçmenini de kaybediyor
06/07/2022 11:11
Ankara’da il ve ilçe seçim kurulları başkanları belli oldu!
04/07/2022 19:45
Ekrem İmamoğlu açık açık söyledi! “Görevden alınabilirim”
04/07/2022 11:17
Yeniden belde olan Dodurga’nın belediye başkanı belli oldu
03/07/2022 21:33
CHP’den ‘derhal’ seçim çağrısı
02/07/2022 10:07
İsrail’in yeni başbakanı belli oldu
01/07/2022 1:39