YouTuber’dan yeni açıklama: Yanlış kişiyi yakaladınız

Yayın tarihi: 21 Eylül 2020 Pazartesi 9:45 pm - Güncelleme: 21 Eylül 2020 Pazartesi 9:45 pm

Muğla’da, 6 ilde karıştığı çeşitli suçlardan hakkında toplam 52 yıl 4 ay 15 gün hapis cezası bulunan Tayfun Demir, polise verdiği ifadede “Yanlış kişiyi yakaladınız.” dedi.

Tayfun Demir, İstanbul’da karıştığı bir dolandırıcılık suçundan 2007 yılında 7 yıl ceza aldı. Aynı yıl cezaevindeyken üniversite sınavını kazanan Demir, kendisini açık cezaevine naklettirdi. 4 yıl cezaevinde yatan Demir, bu süreçte üniversite eğitimini de sürdürdü. 2011 yılında, ‘Üniversiteye gidiyorum’ diyerek çıktığı izinli çıktığı cezaevine bir daha dönmeyen Demir, firar etti. Firar etmesinin ardından Demir, ilk olarak sahte belgelerle kendini cinayete kurban gitmiş olarak gösterdi. Sahte ölüm raporunu savcılığa da kabul ettiren Demir, bir yıl kadar sonra UYAP’ta bulunan çeşitli suçlardan 100’ü aşkın aranma kaydından da kağıt üzerinde ‘ölü’ görüdüğü için kurtuldu.

FİRARİYKEN SAHTE KİMLİKLE BAŞKASININ ADINA BANKADAN KREDİ ÇEKTİ

Firari olarak aranırken Demir’in, sahte kimlik ile İstanbul’daki bir banka şubesinden N.Ö., adına kredi çektiğinin ortaya çıkması üzerine polis harekete geçti. Bankada yapılan incelemede de dolandırıcılığı Demir’in yaptığının anlaşılmasını ardından resmi kayıtlara bakıldığında Tayfun Demir’in resmi kayıtlardan ‘ölü’ olarak göründüğü için düştüğü anlaşıldı. Ancak, durumdan şüphelenen polis, ölüm raporuyla düşümün yapıldığı adliyenin kamera kayıtlarını inceleyince gerçek ortaya çıktı.

Kamera görüntülerinden 12 Ocak 2012 tarihinde, ‘Yusuf Demir’ sahte ismiyle ölüm raporunu getiren kişinin bizzat Tayfun Demir olduğu kesinlik kazandı. Geriye dönük işlemler incelendiğinde resmi kurumlara verilen evrakların sahte olduğu da anlaşıldı. Ancak, o dönemde tüm çabalara rağmen Demir, yakalanamadı.

MUĞLA POLİSİ YAKALADI

Arandığı süreçte Demir’in 6 ayrı ilde dolandırıcılık, resmi evrakta sahtecilik, organ satışı gibi karıştığı 44 ayrı suç tespit edildi. Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Bilgi Teknolojileri Şubesi ve Asayiş Şube ekipleri, istihbarat çalışmasıyla, karıştığı bu suçlardan hakkında toplam 52 yıl 4 ay 15 gün hapis cezası bulunan Tayfun Demir’in her yerde aranırken Muğla’nın Menteşe ilçesinde olduğunu tespit etti. Demir, 6 ay süreyle teknik takibe alındı. Ünlü YouTuber olduğu anlaşılan Demir’in sosyal medya paylaşımları da incelemeye alındı.