YouTube videoları izlenmiyor

Yayın tarihi: 13 Ağustos 2020 Perşembe 7:00 am - Güncelleme: 12 Ağustos 2020 Çarşamba 4:38 pm

YouTube videoları algoritma kurbanı oluyor! Los Angeles merkezli bir analiz firması olan Pex, YouTube videoları izlenmiyor gibi bir rapor yayınladı. Raporun büyük bir ses getireceği ifade ediliyor.

YouTube videoları izlenmiyor. Bu araştırma şirketi tarafından 2018 yılında state of YouTube isimli bir rapor yayınlandı ve aynısı YouTube videoları izlenmiyor başlığıyla 2019 yılına uyarlandı. Google’ın sahibi olduğu video izleme sitesindeki videoların sadece %0,64’ünün 100 binden fazla izlendiği ifade edildi ve bu durum aslında büyük bir sorun oluşmasına neden oluyor. Herkes YouTube videolarının çok fazla izlendiğini sanıyor.

YouTube videoları

Yayınlanan rapora göre; videoların çok önemli bir bölümü aslında 100 bin izlenmenin altında kalıyor. Ayrıca YouTube’daki videoların %88,4’ünün 1000’den daha az izlendiği de raporda yer alan detaylar içerisindeydi. Sektörlere göre izlenme değerlendirilmesi yapıldığında da ilginç sonuçlar ortaya çıkıyor.

Müzik videoları 2019 yılında YouTube’daki tüm izlenmelerin %22’sini oluşturarak platformun izleyici kitlesini büyük ölçüde ortaya koyabiliyor. Platformun içerik kategorileri değerlendirildiğinde,

  • Eğlence: %10
  • Oyun: %37
  • İnsanlar ve blog: %24
  • Film ve animasyon: %5
  • Diğer: %19

bölümleri öne çıkıyor. Konuyla ilgili yapılan değerlendirmelerde; YouTube tarafından oluşturulan algoritmanın büyük sorun yarattığı özellikle vurgulandı. Onlara şirketin algoritması çok izlenen videoları daha fazla öne çıkarıyor. Bu durumda izleyici sayısı fazla olanlar yine daha fazla izleniyor. Sizce YouTube, ne tür çalışmalarla bu adaletsizliği düzeltebilir?

Filmlerdeki hackerlar gerçeği yansıtıyor mu?