YouTube ürünleri algılama konusunda oldukça başarılı

Yayın tarihi: 25 Mart 2021 Perşembe 8:00 am - Güncelleme: 24 Mart 2021 Çarşamba 10:14 am

YouTube otomatik ürün algılama herkesin merak ettiği özellikler içerisinde yer alıyor. Uygulamada şu sıralar birçok geliştirici bu alanda çalışıyor. Hadi gelin detaylara birlikte bakalım.

Şu sıralar YouTube otomatik ürün algılama özelliği Google tarafından çok önemseniyor. Bazı sürümleri denense bile henüz kesin olarak başlatılmadı diyebiliriz. Birçok kullanıcının dahil edilmek istendiği bu yeni uygulama sayesinde reklam verenlerin daha fazla kazanç elde etmesi amaçlanıyor.

YouTube üzerinden herhangi bir video izlediğinizi düşünün. Burada yer alan bir cihazı veya kıyafeti beğenebilirsiniz. Ayrıca tanıtımı yapılan herhangi bir ürün karşınıza çıkabilir. Böyle bir durumda yayıncılar hemen üst köşede bir reklam bağlantısının yer almasını sağlayabilir. Böylece kullanıcı hızlı bir şekilde oraya doğru yönelir.

Küresel uygulamalar içerisinde önemli bir yere sahip olan YouTube ticareti doğrudan kendi videoları ile sağlamak istiyor. Bu videoların önemini artırma amacı olan uygulamanın yaptığı aslında ilk değil. Instagram ve diğer sosyal medya sitelerinde de benzer çalışmaların olduğunu söyleyebiliriz.

ürün algılama

YouTube tarafından yapılan yeni çalışmalar ise daha fazla kullanıcıyı işin içine dahil etmekten ibaret. Çok daha fazla insan bu geliştirme sürecinde yer alabilir ve böylece sonuçların çok daha başarılı hale getirilmesi amaçlanıyor. Kullanıcılardan gelecek geri dönüşler ile birlikte sistem daha da geliştirilecek.

Twitter YouTube videolarını iOS uygulaması üzerinden izleme özelliği getirdi

Dünyanın en büyük video platformlarından bir tanesi olan YouTube bu tür testleri muhtemelen Türkiye gibi ülkelerde de yapacak. Kullanıcı geri dönüşlerine göre dünyanın heryerine yayılıp yayılmamasının karar verilecek. Peki siz bu yine özellikle ilgili ne düşünüyorsunuz?