YouTube TV bazı kanallar kapatılabilir

Yayın tarihi: 29 Eylül 2021 Çarşamba 8:00 am - Güncelleme: 28 Eylül 2021 Salı 5:29 pm

YouTube TV, 14 kanalının kaldırılabileceği konusunda duyuru yaptı. Bir YouTube TV abonesiyseniz, NBC, USA Network, Golf Channel, Bravo, CNBC, Telemundo ve diğer sekiz kanalı artık izleyemeyebilirsiniz.

YouTube’a göre, anlaşmazlığın temelinde NBC Universal’a (NBCU) ne kadar para ödendiği  konusu yatıyor. Google’a ait hizmet, “Anlaşmamızın süresi boyunca, YouTube TV, NBCU’dan benzer boyuttaki hizmetlerden aldığı aynı oranları istedi, böylece rekabetçi ve adil bir fiyatla sunmaya devam edebiliriz.” ifadelerini kullandı. NBC ise yaptığı açıklamada, Google’dan “adil fiyatlar” istediğini ve YouTube TV’nin “sözleşmelerinin süresinin dolmasına sadece birkaç gün kaldığını” söylediğini duyurdu.

YouTube TV

NBC Universal, YouTube TV üzerinde biraz baskı oluşturmaya çalışıyor ve kullanıcılardan yayın akışı hizmeti hakkında tweet atmalarını veya YouTubeTV ile iletişime geçmelerini istiyor. Ancak YouTube da karşı atak olarak yalnızca “NBCU bize adil koşullar sunarsa” yenileneceğini ve kanallar platform dışındayken aylık fiyatları 64,99 dolardan 54,99 dolara düşüreceğini söyledi.

İki şirketin arasındaki çekişme ne zamana kadar sürer belli olmaz. Ödeme konusunda anlaşmazlık yaşanması YouTube gibi büyük şirketlerde bile söz konusu olabiliyor. Problemin aboneleri mahrum etmeyecek şekilde çözülmesi en uygun yol olacaktır diyebiliriz.

iPad mini sahipleri ‘ kaydırma’ sorunları yaşamaya başladı