YouTube gizlilik kuralları neleri kapsıyor?

Yayın tarihi: 15 Aralık 2019 Pazar 11:19 am - Güncelleme: 15 Aralık 2019 Pazar 11:19 am

Çevrimiçi Çocuk Gizlilik Koruma Yasası’nın (COPPA) kuralları hakkında açıklama yapan YouTube mağduriyet yaşadığını dile getirdi. ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC), Çevrimiçi Çocuk Gizlilik Koruma Yasası’nı (COPPA) ihlal ettiği gerekçesiyle 170 milyon dolar ceza alan platforma bu alandaki en ağır muameleyi yapmış oldu.

YouTube platformu tarafından geliştirilen gizlilik kuralları ikiye ayrılıyor diyebiliriz. Yetişkinler için uygulanan gizlilik kuralları ile çocuklar için uygulanan gizlilik kuralları aynı değil. Çocuklar için uygulanan sistemde çok daha hassas davranılıyor.

Her ne kadar YouTube hassas davrandığını ifade etse bile ABD denetçileri buna pek inanmıyor. Özellikle de FTC bu konuda sert tedbirler alıyor. YouTube platformuna giriş yapan birisi eğer çocuk videolarını izlemek istiyorsa çocuk olduğunu göstermesi gerekiyor. Çocuklar ile ilgili denetçilik yapan ABD yetkilileri ise bunun yeterli olmadığını ifade ediyor.

Çocuklar YouTube platformuna girdiğinde onlara kişiselleştirilmiş reklam gösterilemiyor. Sizlerin Google ve YouTube içerisinde aradığı anahtar kelimelerle reklam gösterimi yapan YouTube, bunu çocuklar için uygulamıyor. Buna rağmen şirket ceza almaya devam ediyor. Üstelik alınan cezalar her seferinde daha da fazla yükseliyor ve YouTube bu konuda bir şey yapamıyor. Peki sizce YouTube platformu gerçekten de çocukları koruyor mu? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Razer Viper Ultimate kablosuz oyuncu mouse incelemesi!