YouTube fenomeni Oğuzhan Uğur hakkında suç duyurusu

Yayın tarihi: 23 Ağustos 2021 Pazartesi 4:20 pm - Güncelleme: 5 Ağustos 2022 Cuma 10:06 am

YouTube fenomeni Oğuzhan Uğur’un kanalında yayınladığı ‘P!NÇ’ isimli program videosuyla ilgili, bir grup sarıklı kişi suç duyurusunda bulundu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na verilen dilekçede, Uğur’un insanlık suçu işlediği iddia edildi.

Oğuzhan Uğur’un YouTube kanalı BlaBla TV’de yayınladığı ‘P!nç’ isimli programın fragmanında sarıklı, cübbeli kişiler yer aldı. Mültecilere gönderme yapılan fragman, sosyal medyada hem olumlu hem olumsuz tepki topladı. Paylaşımı bazı kullanıcılar desteklerken bazı kullanıcılar ‘ırkçı’ ve ‘İslamofobik’ buldu.

OĞUZHAN UĞUR’A SUÇ DUYURUSU

Paylaşılan videonun ardından bir grup Oğuzhan Uğur hakkında suç duyurusundan bulundu. Milliyet’in haberine göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunulan dilekçede, Oğuzhan Uğur’un, insanlık suçu işlediği iddia edilerek, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve alenen aşağılama” suçundan cezalandırılması talep edildi.

Suç duyurusunun ardından basın açıklaması yapan Hasret Yıldırım adlı kişi, Oğuzhan Uğur’un yaptığı açıklama ile özrünün üzerine daha büyük bir kabahat işlediğini söyledi. Yıldırım şöyle devam etti:

“Videodaki kıyafetler, şahısların duruşları tamamıyla İslam’ı teslim etmektedir” dedi. Videoda Müslümanların aciz, muhtaç, ellerinde silahlı ve sapık bir şekilde gösterildiğini iddia eden Yıldırım, “Biz bundan sonra bu işi öğrendik. Bundan sonra kanuni haklarımızı kanun çerçevesinde sizden hesap soracağız ve siz bu hesabı vereceksiniz” dedi. Oğuzhan Uğur’un ırkçılık yaptığını söyleyen Yıldırım, “Her yaptığınız rezillikte bunun adı fikir hürriyeti oluyor. Ancak sizin yaptığınız alenen ırkçılık, aşağılamak ve tahrik etmek”

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, YouTube kanalında yayınlanacak programın fragman içeriğinde “İslami değerlere hakaret ettiği” iddiasıyla hakkında suç duyurusunda bulunulan YouTuber Oğuzhan Uğur’la ilgili soruşturma başlatıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, yapılan suç duyurularını işleme koyarak, Uğur hakkında soruşturma başlattı.

Oğuzhan Uğur’un paylaştığı söz konusu video şu şekilde:

Oğuzhan Uğur’un yeni fragmanı tartışma yarattı